Спецпроєкти

Просто схрести ноги: що таке міотонічний оргазм і чому про нього так мало відомо?


У статтях про різні види жіночого оргазму зазвичай виділяють кліторальний, вагинальний, матковий, анальний та інші оргазми як окремі варіанти. Насправді ж вагінальний та кліторальний – це лише види досягнення задоволення. Кліторальний досягається завдяки стимуляції клітору, зокрема під час звичайного генітального сексу. Вагінальний – ну, ви і самі в курсі. Оргазм – один, а от методи досягнення – різні.

Віднедавна кліторальний і вагінальний варіанти досягнення задоволення почали об’єднувати. Те, що раніше вважали клітором, виявилося лише його головкою, що ховається під капюшоном. Сам орган, призначений виключно для жіночого задоволення, значно більший, а його немала частина розташована всередині тазу. Тож, враховуючи ці факти, поділ методів на вагінальний і кліторальний деякі дослідники вважають недоцільним. Існує один жіночий оргазм, і генітальний секс фактично також можна вважати стимуляцією клітора. Та поки що умовний поділ все ж збережено. Стимулювання видимої частини клітора частіше асоціюється з прелюдією, а от стимулювання внутрішньої частини (пенетрація тобто) вважається «справжнім» сексом. 

Є ще один вид отримання жіночого оргазму, про який говорять значно рідше. Досягається він не під час пенетрації,  а часто навіть випадково. Це – міотонічний оргазм, або коргазм. І можливо, ви, наші читачки, його вже колись відчували.

Що таке міотонічний оргазм?

Міотонічний оргазм – це спосіб сексуальної розрядки. Він досягається завдяки стимулюванню вульви, та в досить незвичний спосіб. 

Якщо ви колись несподівано відчували неабияке задоволення під час тренувань або просто схрещуючи ноги – це воно. Міотонічний оргазм (інша назва – коргазм) дівчата можуть досягти ще, наприклад, у школі під час уроків фізкультури, підіймаючись по канату. У деяких випадках отримати задоволення можна навіть просто схрестивши ноги або стиснувши стегна.

Коргазм стає можливим завдяки посиленню кровотоку в стегнах та нижній частині живота. Також кров може притікати й до клітора. Поки що коргазм не є достатньо вивченим, і точного механізму отримання сексуальної розрядки дослідники описати не можуть.

Міотонічний оргазм хоча б раз переживало чимало дівчат. У ході дослідження, в якому взяло участь 370 жінок, з’ясувалося, що половина його учасниць отримувала сексуальну розрядку під час вправ на прес. Ще частина відчувала коргазм, займаючись йогою чи їздячи на велосипеді. 

Чому ви могли ніколи не чути про міотонічний оргазм?

Існує немало стереотипів щодо міотонічного оргазму. Наприклад, є припущення, що дівчата, які його практикують, потім не можуть отримувати задоволення під час сексу з партнером. Насправді доказової бази цього немає, і це нагадує міфи про те, що звичайна мастурбація може призвести до відсутности приємних відчуттів при пенетрації. 

З погляду патріархальної моделі міотонічний оргазм «неправильний», як і інші види жіночої мастурбації. Ці види сексуальної розрядки не відносяться до класичного гетеросексуального генітального сексу, відповідно – консервативні дослідники та сексологи не визнають їх «нормальними».

Звична для нас мастурбація (стимулювання клітора), як і міотонічний оргазм, є способом розрядки та отримання задоволення. У ній немає нічого страшного чи неправильного. Навпаки – це дослідження власного тіла, його реагування на певні дії та розуміння, що потрібно робити, щоб отримати задоволення. Тривожитися потрібно, лише якщо думки про мастурбацію стають нав’язливими та не дають концентруватися, а постійна потреба в сексуальній розрядці суттєво впливає на життя, заважаючи виконувати власні плани та бажання. У цьому випадку потрібно звернутися до спеціаліста-сексолога. Якщо ж мастурбація і окремо міотонічний оргазм – звичайний спосіб розрядки, хвилюватися немає причин. Насолоджуйтеся.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь