Спецпроєкти

Сиквели «Сяйва», «Янголів Чарлі» та «Абатства Даунтон»: що дивитись у листопаді в кіно


Продовження культового «Сяйва» Стівена Кінга, «переміщення» серіалу «Абатство Даунтон» на великий екран та сиквел «Янголів Чарлі» — цього листопада в українських кінотеатрах буде достатньо експериментів на, здавалось би, вже знайомих фронтах. Розглядаємо, що цікавого подивитись у кінотеатрі в листопаді.

Додому

Драма «Додому» українського режисера Нарімана Алієва увійшла до конкурсної програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, виграла гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю, отримала національну премію кінокритиків України «Кіноколо» в номінації «Найкращий повнометражний ігровий фільм».

Також стрічка була визнана найкращим іноземним фільмом 7-го Міжнародного Босфорського кінофестивалю. Окрім цього, український оскарівський комітет обрав цю стрічку як національного претендента від України на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. Фільм виходить у прокат 7-го листопада.

За посиланням можна прочитати наше інтерв’ю з Наріманом Алієвим, де ми говорили про що буде ця стрічка, як українському кіно вигравати премії (та чи треба це) і як Мінкульт розвиває країну через кіномистецтво.

Ціна правди

Фільм заснований на реальних подіях. У 1933 році вельський репортер Гарет Джонс шукає тему наступного великого матеріалу і опиняється у Москві з ідеєєю фікс — взяти інтерв’ю у Сталіна. Там він знайомиться з журналісткою Адою Брукс, яка відкриває йому очі на «радянську утопію», яка не має нічого спільного з реальністю. Допоки диктаторський режим СРСР розповідав всьому світові про переваги власної економіки та майбутню потужність свого союзу, насправді на території вже неіснуючої країни творились жахливі речі.

Головний герой, незважаючи на смертельні погрози, починає своє розслідування. Ховаючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову і масові репресії. Саме його викриття згодом стануть основою для роману «Скотоферма» Джорджа Орвелла.

Фільм знятий спільними зусиллями польських, українських та британських кінотворців. Режисеркою стала Агнєшка Голланд.

Доктор Сон

Продовження видатного трилера Стенлі Кубрика за однойменним романом Стівена Кінга. До речі, у нашому рейтингу кращих екранізацій, ми поставили «Сяйво» на третю сходинку. Вище тільки «нестрашні» «Зелена миля» та «Втеча з Шоушенка».

Продовження ж картини розповідає про сина головного героя, якого грав Джек Ніколсон. Його роль виконує неймовірний Юен Макгрегор. Він грає дорослого маргінала-алкоголіка, який так і не оговтався від страшних подій у готелі «Оверлук». Тепер він буде намагатися врятувати іншу «сяючу» дівчинку, за якої полює дивна група мисливців за обдарованими дітьми.

Ангели Чарлі

Пробачте за каламбур, але ми продовжуємо розповідати про продовження легендарних стрічок. Чергове продовження давно відомої історії — сіквел «Янголів Чарлі». Цього разу Дрю Беррімор, Камерон Діас та Люсі Лью ми не побачимо. Але у них є достойна заміна у вигляді Крістен Стюарт, Наомі Скотт та Елли Балінської.

Нова трійця суперагентів знову буде допомагати загадковому Чарлі вирішувати проблеми, попутно розкидаючи ворогів по стінам. Цього разу їм треба буде знешкодити бандита, який викрав апарат, що здатний трансформувати електричні хвилі у смертельний заряд.

Абатство Даунтон

Третя причина називати листопад місяцем рімейків та сиквелів. Повнометражне продовження британського серіалу «Абатство Даунтон». У 1927 році відоме британське сімейство Кроулі на чолі з графом і графинею Грентем, яке проживає в Абатстві Даунтон, одержує звістку про те, що до них в гості приїдуть король і королева Великої Британії.

Стрічка отримала в цілому позитивні відгуки критиків і вже зібрала більше 172 млн $ у світовому прокаті. На IMDb фільм наразі має хороші 7.7 балів. В Україні ж прокат стартує 28-го листопада.

Аутсайдери

Усі ми знаємо, що українська адаптація іноземних фільмів іноді дозволяє собі кардинально змінювати їхню назву. Можна згадати «1+1» («Недоторканні») «Третього зайвого» («Теда») чи «Джамп стріт, 21» («Мачо і ботан»). Так, згодні, деякий сенс є у таких змінах. Подібним метаморфозам піддалась і біографічна драма «Форд проти Феррарі», яку українські глядачі побачать у кінотеатрах, як «Аутсайдери».

Фільм розповідає реальну історію боротьби між командами Форд та Феррарі, яка розгорнулася на перегонах Ле-Мана у 1966 році. Сюжет обертається навколо команди ексцентричних і рішучих американських інженерів та конструкторів на чолі з Керроллом Шелбі (Метт Деймон) і його британським водієм Кеном Майлзом (Крістіан Бейл). Генрі Форд II вимагає від Шелбі створення з нуля абсолютно нового автомобіля, здатного допомогти, нарешті, перевершити команду одвічних суперників — «стайню» Енцо Феррарі.

Мідвей

Битва за Мідвей — морська битва на Тихому океані, що відбулася 4-7 червня 1942 року, через півроку після початку війни між Японією і США. ВМС США взяли гору над об’єднаним флотом Японії, що атакував атол Мідвей (розташований на північний захід від Гавайських островів), спричинивши тим самим поворотний пункт у війні на Тихому океані. Об’єднаний флот Японії втратив 4 важких авіаносці, 228 літаків і найкращих пілотів і зазнав непоправних втрат, що назавжди ослабили Імперський Японський військово-морський флот. Військовими істориками вважається також найвизначнішою морською битвою сучасності.

Не варто нас звинувачувати у спойлерах, адже ми ще жодного слова не сказали про фільм, тим паче важко не спойлерити стрічки засновані на реальних подіях минулого. Режисером історичної драми став Роланд Еммеріх, а головні ролі виконують Вуді Харрельсон, Люк Еванс та Патрік Вілсон.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь