Спецпроєкти

Шеф-кухар з України Марко Черветті очолив міжнародний рейтинг у Римі


21
Бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group Марко Черветті став найкращим шеф-кухарем за версією міжнародного гіда-рейтингу оливкових олій Flos Olei. Крім того, звання «Ресторан 2020 року» (The Restaurant of the Year) від Flos Olei також отримали київські ресторани Positano і Le Grill, якими керує Марко.

Нагороду The Chef of the Year від Flos Olei щорічно вручають у Римі за увагу, яку приділяє шеф-кухар оливковій олії на кухні. Вперше в історії Flos Olei нагороду The Chef of the Year отримав шеф-кухар, який працює в Україні, а найкращими ресторанами були названі українські. Минулоріч, наприклад, почесне звання отримав шеф-кухар Андреа Періно і його Ristorante Al 588 (Італія).

Марко Черветті
бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group, шеф-кухар Positano і Le Grill
The Chef of the Year від Flos Olei — це головна нагорода для шеф-кухаря у світі оливкової олії. Я радий, що можу бути амбасадором цього видатного продукту в Україні.

Flos Olei називають «Біблією оливкових олій у світі» і найважливішою публікацією галузі. Це один із найавторитетніших міжнародних гідів-рейтингів оливкових олій Extra Virgin, суворо відібраних групою експертів-дегустаторів під керівництвом редактора й видавця Марко Ореджіа (Marco Oreggia). За значимістю Flos Olei часто порівнюють із ресторанним гідом «Мішлен» і винним рейтингом Роберта Паркера.

Марко Черветті популяризує оливкову олію понад 10 років. Першим був проєкт відновлення оливкових дерев у Грузії. Як бренд-шеф він приєднався до Fozzy Group у 2015 році й відтоді розвиває ресторанні проєкти «Сільпо», Le Silpo, «Сільпо» Resto, ресторан неаполітанської кухні Positano.

Щороку фахівці Flos Olei досліджують сотні видів оливкових дерев і сортів олій з усіх країн, які їх виробляють. У Flos Olei 2020 вивчили 720 видів оливкових олій від 500 виробників із 53 країн на 5 континентах, а також представили 85 карт світу оливкових районів, куди можна приїхати на дегустацію. Flos Olei також вручає три спеціальні нагороди тим, хто продає, просуває і поширює культуру оливкового сектора: імпортерам, шеф-кухарям і ресторанам, а також міжнародним організаціям. Fozzy Group отримала нагороду Flos Olei 2014 за внесок у розвиток культури споживання преміальних оливкових олій.

Positano — це ресторан-піцерія неаполітанської кухні в Києві. Меню тут Марко Черветті створював разом із всесвітньо відомим піцайоло Енцо Кочча — засновником піцерії La Notizia та власником зірки «Мішлен». Цього року Positano увійшов до списку найкращих піцерій Європи. Заклад посів 30-те місце у щорічному гайді 50 Top Pizza.

Le Grill — ресторан, розміщений на території делікатес-маркету Le Silpo. Тут можна скуштувати меню від Марко Черветті, випити кави або вина, а також попросити приготувати вибраний у м’ясному відділі стейк чи морепродукти з акваріума поряд.

Fozzy Group отримала нагороду Flos Olei 2014 за внесок у розвиток культури споживання преміальних оливкових олій. Десять років тому компанія першою привезла до України преміальні олії-переможці з гіда-рейтингу Flos Olei: це були 19 найменувань олій із 7 країн світу, визнаних найкращими за рейтингом Flos Olei 2011, а також свіжовіджату оливкову олію першого врожаю Frescolio. І продовжує привозити їх до України щороку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу з тестами! 😎