Спецпроєкти

Підготовка та процес. 9 порад для анального сексу


Анальний секс часто асоціюють з болем та неприємними відчуттями. Такий різновид статевого акту справді може бути неприємним. 

Коли партнер, який «приймає», – жінка, причиною відсутности збудження та неможливости досягнути оргазму саме шляхом анального секса може бути особливість будови нервів, що пов’язують тазовий відділ зі спинним мозком. Взаємозв’язок між цими нервами та сексуальністю пояснює Наомі Вульф у свої книзі «Вагіна. Нова історія жіночої сексуальности».

У чоловіків та жінок нерви, що з’єднують статеві органи та спинний мозок, трохи відрізняються. У жінок вони мають трохи складнішу будову, тому кожна жінка може реагувати на анальний секс по-різному. Для деяких – це ідеальний спосіб досягти оргазму, для інших – майже неможливо це зробити. Натомість у чоловіків ці нерви дуже схожі за будовою. Тому анальний секс може викликати приблизно однакові відчуття у різних чоловіків.

Сьогодні ми зібрали поради та рекомендації, як зробити перший анальний досвід приємним та безболісним.

Підготуйтесь так, як вам зручно 

Ми розуміємо, що кожна людина має якісь випорожнення, і це абсолютно природний процес, якого ми точно не маємо соромитись. Але навряд чи це те, про що ми хочемо думати під час сексу. Якщо ви не маєте проблем з кишківником, вірогідність опинитись у незручній ситуації – мінімальна. Коли виникне потреба у випорожненні, ви одразу це відчуєте і зможете припинити статевий акт. Багато джерел та авторів рекомендує відмовитись від попереднього промивання, адже воно просто не має сенсу. Крім того, анальне середовище дуже специфічне, тому вірогідність занести інфекцію ззовні значно зростає.

Використовуйте попередню стимуляцію

Скоріше за все, без попередньої стимуляції ви можете відчути  біль або неприємні відчуття. Справа в тому, що існує два сфінктери. Сфінктер – це круговий м’яз, який відповідає за звуження або, навпаки, замкнення отвору (тут – анального). Перший ми можемо розслабити самостійно. А другий розташований всередині анального отвору. Тому так важливо підготуватися до проникнення.

Щоб спростити проникнення, використовуйте іграшки або ручну стимуляцію. Серед іграшок ідеально підійде анальна пробка (до речі, існує безліч дизайнів та варіацій, що також додає пікантности), анальне намисто (намистини на ньому різного розміру, тож м’язи  поступово розслаблюються). Стимуляція – це також чудовий спосіб збільшити задоволення перед безпосереднім актом. Це можна зробити й руками, головне – говоріть одне одному про свої відчуття. 

Використовуйте презерватив

У всіх різновидах сексу слід насамперед пам’ятати про безпеку, а коли це анальний секс – тим більше. Вірогідність інфекційного зараження (сифіліс, ВІЛ, гонорея, трихомоніаз та інші) через анальний секс майже вдвічі більша, порівняно з вагінальним (в анальному отворі є мікротріщини).  Це небезпечно передусім для партнера, який виконує проникнення. Анальне середовище дуже специфічне, у ньому за нормальних умов живуть анаеробні бактерії. Ці бакетрії – показник нормальної мікрофлори тільки тоді, коли вони перебувають у своєму природному середовищі існування. При потраплянні в інші середовища людського організму (вагінальне, оральне), анаеробні бактерії викликають запалення. Презерватив – найкращий спосіб попередити будь-які інфекції. 

Змінили середовище – використовуйте новий презерватив

Якщо вам захотілося додати відчуттів і ви вирішили з анального сексу перейти на вагінальний (або оральний), то обов’язково візьміть новий презерватив. Бактерії анального середовища, потрапляючи до іншого, можуть викликати запальні процеси (наприклад, кишкова паличка викликає уретрит). 

Використовуйте лубриканти 

У процесі анального сексу, на відміну від вагінального, природна змазка не виділяється, вона просто відсутня з біологічних причин. Саме тому необхідно використовувати лубриканти. Найкращий варіант – це лубриканти на силіконовій основі. Їхня дія буде найдовшою та найефективнішою. Також можна використовувати змазки на водній основі. Лубриканти на олійній основі (зокрема такі речовини, як вазелінова олія) використовувати не можна. Ці речовини призводять до руйнування латексу, з якого виготовлено презерватив. 

Обирайте позу, в якій зручно партнеру 

Для того щоб почуватися надійно та спокійно, краще, щоб партнер, що приймає проникнення, сам обирав зручну для себе позу. Це дозволяє контролювати ступінь та швидкість, з якою відбувається проникнення. Це такі пози, як наприклад, поза «ложки», коли обидва партнери лежать, або поза «наїзниці». Також підійде «doggy stylе» у варіації, коли всі рухи виконує партнер спереду. 

Використовуйте додаткову стимуляцію

Для того щоб задіяти інші точки задоволення та безумовно досягти  оргазму, застосовуйте додаткову стимуляцію. Це може бути вагінальна стимуляція (наприклад, з використанням вібратора) або кліторальна (ручна, з вібропулею тощо). Вібрації також можуть передаватись партнеру, імітуючи подвійне проникнення, тому додаткові відчуття гарантовані вам обом.

Пам’ятайте про ризики

Логічно, що анальний секс – це не зовсім традиційний спосіб для статевого акту. Саме тому важливо розуміти, що існують ризики, що супроводжують це заняття. Можливе виникнення мікрощілин (якщо не користуватися лубрикантами), травмування сфінктерів (якщо не було попередньої стимулції або  були різкі рухи), виникнення запалення (якщо не змінили презерватив при зміні середовища), інфекційне зараження (якщо не використовували презерватив).

Щоб уникнути таких неприємностей, достатньо дотримуватия порад та рекомендацій фахіців. Необхідно відповідально ставитися до цього досвіду – тоді він стане для вас приємним.

Головне – це принцип згоди 

Взаємність як головна умова будь-яких сексуальних відносин. А якщо це перший досвід анального сексу, важливо розуміти, що бажання одного з партнерів недостатньо. Ви маєте усвідомити, що секс – це взаємний обмін енергією, а це неможливо без довіри, відчуття безпеки, розуміння одне одного, можливости говорити відкрито. Будьте уважними та ставтеся з повагою до того, що відчуває ваш партнер. Якщо ваші бажання не однакові, не варто змушувати іншу людину до того, чого вона не хоче. Відкрите спілкування – це ключ до незабутніх оргазмів. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь