Спецпроєкти

Versace більше не буде використовувати шкіру кенгуру


Італійський модний бренд Versace заборонив використовувати шкіру кенгуру у своїх колекціях. Компанія пішла на такий крок внаслідок тиску зоозахисної організації LAV.

Однак пожеж, що вирують на континенті, цей крок не стосується: переговори LAV і Versace почалися ще позаторік, і насправді бренд відмовився від використання шкіри кенгуру ще у 2019-му, просто не повідомляв про це публічно.

Versace – не єдиний бренд, який перестав використовувати шкіру кенгуру через тиск з боку зоозахисників. Бренд спортивного одягу Diadora також поступився вимогам LAV – і теж відмовився від публічної заяви про своє рішення.

Зоозахисники стверджують, що в Австралії щороку вбивають 2,3 мільйонів кенгуру в комерційних цілях. Тварин використовують зокрема й для харчових цілей, але шкіра є цінним ресурсом, найбільшим імпортером якого служить саме Італія. Низка італійських спортивних брендів використовує шкіру у виробництві футбольного взуття.

LAV також закликав уряд Італії заборонити імпорт шкіри кенгуру і написав послу Австралії в Італії, закликаючи заборонити полювання на кенгуру.

У 2018 році Versace також заборонив використовувати натуральне хутро. Донателла Версаче, головна дизайнерка і віце-президентка компанії, прокоментувала для видання «Economist 1843» це так: «Хутро? Я поза грою. Я не хочу вбивати тварин, щоб творити моду».

Роком раніше Gucci оголосив, що відмовляється від використання хутра, приєднавшись до інших модних брендів, зокрема Armani, Calvin Klein, Hugo Boss та Ralph Lauren.

Проте, за словами організації із захисту прав тварин PETA, багато брендів наразі продають продукцію, виготовлену зі шкіри овець, ягнят, коз і свиней, а також таких екзотичних тварин, як зебри, кенгуру, слона, крокодила, алігатора, страуса, ящірки та змії.

Натомість стійкими та етичними альтернативами шкірі тварин може бути органічна шкіра, виготовлена із кактусів (про цей винахід можна почитати тут), ананасів чи яблук. Екологічним матеріалом є Piñatex, який ще називають ананасовою шкірою. Іншою альтернативою натуральній шкірі називають Мускін, матеріал на основі гриба.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь