Спецпроєкти

Безумовні почуття: Хто така MILF та звідки виникла ця сексуальна фантазія


MILF (від англ. Mom I would like to fuck) —  сленговий вислів, який використовують для опису сексуального контакту із жінкою, значно старшою від партнера. Також це популярна категорія на порносайтах.

Пам’ятаєте відому стрічку «Американський пиріг» та маму одного з головних героїв, Стіфлера? Саме її називали уособленням цієї сексуальної фантазії. З моменту виходу фільму популярність мілф нітрохи не зменшилась, радше, навпаки. Саме серед гетеросексуальних чоловіків ця фантазія користується найбільшою популярністю. Як вона виникла, чому так приваблює та що стоїть за цим бажанням, сьогодні спробуємо з’ясувати.

Статистика

Автор книжки «Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help You Improve Your Sex Life», експерт з людської сексуальности та автор відомого блогу про секс, Джастін Леміллер, провів опитування серед чотирьох тисяч чоловіків. Головною метою було з’ясувати сексуальні бажання, фантазії та вподобання людей. Феномен мілф не залишився без уваги. 88% гетеросексуальних чоловіків зізналися, що вони мали сексуальні фантазії про мілф раніше, а 42% зазначили, що регулярно фантазують на цю тему.

Категорія «мілф» популярна не тільки в реальності, але й серед віртуального зображення сексу — в порно. Щороку Pornhub складає розгорнутий звіт з аналітики, де описано найпопулярніші запити, категорії та інші цікаві показники. У звіті за 2018 рік категорія «мілф» посіла третє місце за популярністю пошуку, у 2019 році  з невеликою різницею — четверте місце. За кількістю переглядів у 2018 році — 3 місце у світі, у 2019 — п’яте. Враховуючи кількість категорій на сайті (більше сотні), такий показник вражає. Якщо говорити про різницю в зацікавленнях між чоловіками та жінками: пошук за словом «мілф» серед користувачів-чоловіків — друге місце, а серед жінок — лише десяте. 

Мілф у попкультурі 

У 1999 році світ побачила відома комедія про підлітків «Американський пиріг». Тоді слово «мілф» було на вустах у кожного та кожної, хто переглянув цей фільм. Один з головних героїв-хлопців мав сексуальну фантазію щодо матері свого друга Стіфлера. Таємне бажання він все ж таки відтворив у реальності: ця незвичайна пара кохалася на столі для більярду в підвалі будинку Стіфлера.
У 2003 році вийшла пісня «Stacy’s Mom» американського рок-гурту «Fountains of Wayne» про привабливість зрілої жінки. Пісня стала найвідомішою серед репертуару гурту, посівши 21 позицію в чарті Billboard Hot 100. Музикальне відео на цю пісню чудово зображує концепцію фантазії про мілф. 

У 2008 році вийшов сатиричний порнофільм, у якому головну роль зіграла легенда стрічок про мілф — Ліза Енн. Незважаючи на велику кількість негативних відгуків критиків та неоднозначну реакцію суспільства на цю гостру стрічку, вона отримала десятки номінацій на американську премію в порноіндустрії та нагороду в категорії «Найкраща рекламна кампанія року». Після її виходу інтерес до мілф значно виріс і постійно зростає, як можна побачити з різноманітних порносайтів. 

У контексті сексології

Сексологи та психологи пояснюють феномен мілф з різних боків.

Класична теорія Фройда полягає в тому, що дитина намагається здобути увагу одного з батьків: хлопчик — матері, дівчинка — батька. Фройд говорив саме про сексуальний потяг. Його теорія досі серед найбільш неоднозначних.

З іншого боку, автор книжки «The Erotic Mind» Джек Морін висуває свою концепцію. Згідно з нею люди із самого дитинства починають формувати так зване основне сексуальне «ядро». Це концепція, яка є причиною збудження. На думку автора, для багатьох саме мати стає цією основою.

Сексологи ж зауважують, що часто їхні клієнти не наважуються розповісти про свої бажання щодо мілф. Адже такі думки не тільки про свою матір, але й про матерів загалом вважаються чимось забороненим. Виняток — квазісексуальні досвіди, які трапляються між хлопцем та матір’ю протягом зростання (годування груддю, наприклад). Тобто це дії, які стосуються людської сексуальности, але безпосередньо із сексом нічого спільного не мають.

Причина популярности

Аби пояснити, чому гетеросексуальним чоловікам здається привабливою ідея сексуального контакту з мілф, слід поглянути на це питання з різних боків.

Мілф частіше домінують, ніж інші жінки 

Дослідниці з Університету Нью-Брансвіку проаналізовали 100 порнороликів: у половині з них брали участь мілф, а в іншій половині — молоді дівчата. Головною відмінністю цих відео був той факт, що мілф частіше домінували, а молоді акторки були більш схильні до пасивних позицій, не виступали ініціаторками. 

Чоловіки зазначали, що саме домінування мілф здається їм привабливим. Серед класичних брутальних мітів щодо чоловічої сексуальности — міт про те, що саме чоловік має бути ініціатором сексуального контакту. Але насправді інша позиція не менш реальна та приваблива в очах партнерів. Серед сотні відео мілф у два з половиною рази частіше першими пропонували секс, ніж молоді дівчата. До того ж зрілі актроки в дев’ять разів частіше обирали місце та час сексуального контакту. 

Серед типових сюжетів — мілф у ролі вчительки, директорки, керівниці та інших домінантних професій. Актори-партнери виступали їхніми підлеглими або учнями, дослухалися до своєї партнерки, виконували її доручення та інтимні бажання. 

Типові міти щодо брутальности, схоже, не лише неправдиві, але й не відповідають сексуальним бажанням чоловіків. Тому впливова, впевнена та рішуча жінка, яка може сама запропонувати та почати сексуальну взаємодію, насправді користується популярністю, а відео з мілф — підтвердження цього.

Секс із мілф як різновид БДСМ-практик

Отже, у сценаріях із мілф чоловікам подобається аспект домінування партнерки. А як щодо жінок? Жінки так само відчувають задоволення від позиції домінування. 

В іншому опитуванні з чотирьохтисячною базою респондентів практика БДСМ виявилась серед найпопулярніших сексуальних фантазій. Модель «мілф–молодший чоловік/хлопець» чудово втілює її у життя. 

З мілф ризик відмови мінімальний

Відмова від сексуального контакту і відмова загалом — це не надто приємно (пам’ятаймо про взаємну згоду — це обов’язково!). Мілф грають роль надійних партнерок, адже у випадку, коли мілф сама пропонує секс, при цьому чітко знаючи свої бажання, зникає ймовірність отримати відмову. Чоловік у цій ситуації сам приймає пропозицію. Така поведінка дає чоловікові відчуття бажаности, зацікавлености в ньому як у сексуальному партнері. У такій ситуації зникає хвилюванння, зростає впевненість у собі та своїй привабливости. 

Мілф дають змогу відтворити фетиші 

Сама абревіатура MILF, тобто ті слова, що стоять за нею, прямо натякає на зв’язок із матір’ю. Ми вже раніше з’ясовували, що серед фетишів буває вільний прояв сексуальности, а буває — відхилення. Якщо чоловік хоче відтворити грудне годування, то така можливість з’являється під час сексу з мілф. До речі, зовнішня схожість з реальною матір’ю чоловіка, не обов’язкова. Звісно, вподобання (фігура, зовнішність, одяг) грають роль, але це стосується не лише мілф, а всіх жінок. 

Мілф легше задовольнити 

Мілф — це впевнена в собі жінка, яка знає чого хоче і в кар’єрі, й у сексуальному житті. Жіночі оргазми часто вважають складними для досягнення. У випадку, коли це мілф, яка може чітко пояснити, чого вона хоче і яким чином цього можна здійснити, оргазм здається легшим. Чоловікам подобається ідея того, що саме вони стануть тими, хто задовольнить потреби мілф і зможе здійснити її бажання. Насправді ж розмова про бажання стане в нагоді не лише з фантазією про мілф, а й у будь-яких контактах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь