Спецпроєкти

Брутальність, розмір пеніса та кількість партнерів. Токсичні міти про чоловічу сексуальність


Кіно, книги, журнали  зображають сексуального чоловіка як мужнього, атлетичного хлопця. Такий чоловік обов’язково може похизуватися кількістю сексуальних партнерів і розміром статевого органу, він не занадто переймається почуттями інших і не вважає за потрібне виражати або говорити про свої власні, адже це не личить його сильному та брутальному образу. 

Така токсична модель поступово втрачає свою актуальність. Люди частіше замислюються над своєю унікальністю, починають більше цінувати власні особливості та не бояться говорити про свій внутрішній стан. 

Незважаючи на ці позитивні зміни, в масовій культурі все ще поширені міти та стереотипи довкола чоловічої сексуальности. Аби остаточно їх зруйнувати та відійти від застарілих стандартів, сьогодні ми розглянули основні з них та спробували з’ясувати, чому вони неправдиві.

У своїй книзі «The New Male Sexuality» американський сексолог Берні Зільбергельд виділяє десять мітів довкола чоловічої сексуальности. Основна ідея цих мітів така:

  • якщо ми круті в сексі, то в нас немає ніяких труднощів;
  • справжній чоловік не займається такими жіночим справами, як почуття та розмови про них;
  • будь-які дотики сексуальні та ведуть до сексу;
  • чоловік завжди зацікавлений у сексі та готовий до нього;
  • справжній чоловік визначається своїми можливостями в сексі;
  • секс і статевий акт – це одне й те ж саме;
  • чоловік має вміти вразити партнерку, приголомшити її;
  • хороший секс обов’язково спричиняє оргазм;
  • хороший секс можливий просто так, без розмов і підготовки;
  • у справжніх чоловіків немає проблем із сексом.

Спільна риса цих мітів — це зображення чоловіка як сильного, завжди збудженого, беземоційного партнера. Розгляньмо детальніше деякі з них. 

Чоловік завжди зацікавлений у сексі

Колись одна людина пустила міт про те, що чоловіки хочуть сексу кожні 7 секунд. Звідки з’явилася така інформація і на основі яких досліджень, невідомо. Важко повірити в таку цифру, але все ж таки багато хто думає, що чоловіки завжди хочуть сексу і навряд чи від нього відмовляться, навіть якщо втомлені. Але чи так це насправді? 

У книжці «Not Always in the Mood: The New Science of Men, Sex, and Relationships» авторка Сара Хантер Мюрей відповідає на це запитання та руйнує цей міт назавжди. Вона наводить результати опитування серед 200 гетеросексуальних чоловіків віком від 18 до 65 років, всі з яких мали довготривалі стосунки або були одружені. У ході дослідження вона доходить висновку, що з віком сексуальне бажання зменшується (згадаймо про підлітків, в яких це бажання є весь час, хоча про надмірне сексуальне бажання в підлітків і молодих людей теж можна сперечатися). Крім того, вона пояснює, що в стосунках це бажання також зменшується. Чоловіки так само переживають стрес на роботі, втомлюються від буденних справ. Ми часто обговорюємо це питання з погляду жінок, але насправді сексуальне бажання чоловіків так само залежить від інших сфер життя. 

Також авторка зазначає, що багато чоловіків говорили під час опитування про те, що вони не хочуть займатися сексом, коли немає близькости. Наприклад, після сварки або коли відсутній внутрішній зв’язок. Вони ділилися випадками, коли навіть якщо хотіли сексу на фізичному рівні, емоційно не були готові. 

Розмір пеніса залежить від типу фігури і безпосередньо впливає на характер його власника

Існує безліч мітів про чоловічий статевий орган. Перший: по-справжньому сексуальний чоловік має пеніс надзвичайного розміру й завжди готовий до палкого кохання. Такого чоловіка нібито можна розпізнати, навіть не роздягаючи його, а просто за фігурою. В основі цього міту лежить теорія про те, що розмір члена корелює з розміром стопи, довжини пальців рук, ростом чоловіка та загальною статурою. Щасливим власникам органу значного розміру також приписують чимало інних особливостей, зокрема сміливість, виняткову фізичну підготовку. Такі чоловіки завжди можуть похизуватись вмінням приваблювати жінок та обов’язково мають насичене статеве життя. 

Усе це змушує багатьох чоловіків оцінювати себе та свої сексуальні можливості  на основі розміру, не враховуючи інші критерії, які роблять їх привабливими та цікавими для потенційних партнерок. Насправді ж зв’язок між розміром пеніса й характером власника та його сексуальними успіхами не має жодних практичних доказів. 

Справжній чоловік не займається такими жіночими справами, як почуття та розмови про них

Ми впевнені, що ключ до незабутнього сексу та взаємних оргазмів, — у спілкуванні. Ви не можете напевне знати, що подобається кожній людині, від чого вона або він збуджується, а від чого, навпаки, ні. Чоловіки часто не говорять про свої почуття та емоції, вважаючи, що це робить їх менш сексуальними в очах жінок. Насправді ж для чоловіків секс — це своєрідний спосіб проявити емоції, які вони не можуть виразити словами.

Наприклад, коли в стосунках настає криза, але чоловік все одно пропонує жінці секс, то жінки часто говорять, що це тому що чоловікам потрібен тільки секс. Насправді ж чоловіки пов’язують секс безпосередньо з близкістю, тому хочуть його повторити, сподіваючись повернути те, чого бракує в стосунках. 

Зі своїх опитувань Мюрей дізналася від чоловіків про те, що емоційний зв’язок і близькість тільки викликали в чоловіків посилене збудження, багато з опитаних сказало, що в такі моменти хотіли сексу з партнеркою значно сильніше. 

Тривалість статевого акту вказує на сексуальні вміння

У кіно та серіалах ми часто чуємо про те, що вміння чоловіка кохатися декілька годин поспіль — це справжній талант, який обов’язково подарує незабутні відчуття його партенрці. З іншого боку, передчасна еякуаляція або просто еякуаліція одразу на початку статевого акту робить чоловіка в очах жінки невдалим коханцем або просто недосвіченим у питаннях сексуальних практик. 

У результаті дослідження, проведеного з метою визначення середньої тривалости сексу, лікарі отримали дані, які вражають: час, протягом якого пари займаються сексом, відрізнявся майже на годину. Середній показник склав 5,4 хвилини. В опитуванні брали участь пари різного віку з різних країн. Основний висновок полягав у тому, що єдиного загального часу для занять коханням не існує і розрахувати його неможливо. 

Ми можемо тільки припустити, що необхідність довготривалого заняття сексом полягає в жіночому оргазмі, якого важче досягнути. А таку різницю в часі можна пояснити унікальністю нервових закінчень, різними ерогеними зонами в кожної жінки та способами досягнення оргазмів. 

Хороший секс обов’язково спричиняє оргазм

Ми не перестаємо повторювати про унікальність та індивідуальність  отримання задоволення. На можливість досягнення оргазму впливає безліч чинників, але часто чоловічий оргазм значно простіший, порівняно із жіночим. Так, нервова система жінок, зокрема в тазовому відділі, який відповідає за оргазми, має складнішу будову, ніж у чоловіків. Але це не виключає того, що чоловіки реагують на зовнішні чинники та емоційний стан під час сексу. Міт про те, що еякуляція обов’язкова, виникає як результат підліткової мастурбації, в якій головне — закінчити процес якнайшвидше. 

У реальному житті хороший секс не завжди передбачає наявність оргазму. Якщо чоловік постійно думає тільки про свій обов’язок закінчити акт еякуляцією, то може виникнути ще більше проблем з досягненням оргазму.

В епоху розвитку сексосвіти та загального прагнення людей до рівности ці міти просто не можуть існувати. Вони знецінюють багато важливих питань та спрощують чоловічу сексуальність. Це впливає на якість наших стосунків і оргазмів. Найдієвіший метод боротьби з ними — це відкриті розмови. Це розмови між батьками і їхніми дітьми, між дівчиною і хлопцем, між партнерами в сексі.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь