Спецпроєкти

Догляд за собою під час карантину: як правильно і чого робити не треба


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Карантинні будні ніби ідеальний привід присвячувати більше часу догляду за собой. Сидіти з маскою на обличчі можна навіть під час роботи, головне – встигнути нормально її змити до загальної конференції з колегами в Zoom. Та домашній догляд має і свої крайнощі – під час карантину легко або забити на нього (я ж нікуди не виходжу!), або перестаратися. Як цих крайнощів уникнути, розбираємося разом.

Догляд за волоссям: типові помилки і як виправити

Будні вдома – час дати волоссю відпочити від агресивних засобів для стайлінгу, гарячого повітря фену, постійного випрямлення чи накручування. Та багато хто все одно припускається помилок з догляду за волоссям – миє занадто рідко попри жирність шкіри голови або ж користується непідходящими доглядовими засобами.

Чого робити не треба:

  • Мити волосся якомога рідше, якщо у вас жирна шкіра голови. Жир – ідеальне середовище для розмноження грибків. Щоби не довелося витрачати час і гроші на лікування лущення та лупи, краще мити голову по мірі забруднення. Промивати потрібно двічі – так ви змиєте жир та бруд і підсилите дію активних компонентів шампуню. 
  • Ігнорувати розчісування. Особливо важливо розчісуватися перед миттям волосся – воно не плутатиметься, і вам не доведеться потім витягати пасма зі стока. 
  • Мити волосся надто часто, якщо шкіра голови суха. Надмірним та агресивним очищенням ви можете лише нашкодити. 
  • Лягати спати з мокрою головою. Завтра вранці важлива відеоконференція, та ви хочете поспати довше і вирішуєте помити голову на ніч. І, звісно, не сушити, бо фен псує волосся. Та лягати спати з мокрими пасмами – теж ідея не з кращих: мокре волосся більш вразливе, воно легко пушиться та навіть ламається. Тож краще буде або дати йому висохнути природно, або висушити феном з холодним повітрям. 
  • Занадто часто користуватися масками, кондиціонерами та іншими засобами, якщо волосся, в принципі, не потребує відновлення. Здорове волосся надмірним доглядом можна обтяжити.

Догляд за шкірою: поради

  • Для дівчат: скористайтеся карантином, щоби дати шкірі відпочити від декоративної косметики. Заодно і звикнете до ненафарбованого обличчя – так, це спочатку може бути складно, особливо якщо ви фарбувалися до цього щодня і робили далеко не нюдовий мейк. За такий відпочинок шкіра й самооцінка вам подякують. 
  • Не налягайте на фастфуд і алкоголь: це шкодить організму в цілому і не може не відбитися на стані шкіри. 
  • Не приймайте душ надто часто: часте очищення пересушує шкіру та знижує її природні захисні функції.  
  • Не ігноруйте зволожуючі креми. Особливо це стосується рук: якщо ви часто миєте їх і користуєтеся антисептиком, шкіра потребує додаткового зволоження. Наносити крем можна одразу після миття/застосування антисептика. Також можна мазати руки на ніч, тільки чекати, щоби крем добре ввібрався – якщо не хочете, щоби плями від нього залишилися на подушці/постільному. 
  • Відучіть себе постійно торкатися обличчя/вичавлювати прищі чи чорні цятки. Шкіра обличчя стане тільки кращою, а ви матимете на одну шкідливу звичку менше. 
  • Не забувайте про приємні б’юті-процедури – маски, пілінг (краще за все робити із фруктовими кислотами), обгортання, ванни з бомбочками. Від них приємно стає не тільки шкірі, а й на душі.

Догляд за тілом – як піднятися з дивану і почати жити

  • Оскільки прогулянки зараз обмежені, фізичної активності багатьом бракує. Тож використовуйте всі можливості надолужити це: ранкова зарядка, щогодинна невеличка розминка, прості фізичні вправи допоможуть вам почуватися в тонусі.  
  • Не забувайте робити вправи для спини та шиї, особливо якщо більшу частину дня (передбачувано) проводите за столом чи на дивані. 
  • Якщо звичайні вправи робити ну дуууже ліньки, потанцюйте під улюблену музику. Саме час відкинути сором’язливість, перестати слідкувати за тим, наскільки елегантно ви рухаєтеся, і відплясувати від душі (і для душі). Танці – це теж свого роду розминка, тільки ще приємніша. Підспівувати улюбленим пісням вітається.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь