Спецпроєкти

В Україні знімуть музичний байопік про співачку Квітку Цісик


Останнім часом в Україні справжній бум байопіків (і це неабияк тішить) – за останній місяць анонсовано щонайменше виробництво трьох таких фільмів. Зокрема, у грудні вийде фільм про Кузьму Скрябіна, заснований на автобіографічній повісті «Я, “Побєда” і Берлін», у 2021 році – кінострічка про художника Казимира Малевича, незабаром почнуться зйомки фільму про Валерія Лобановського.

Ще однією кіноновинкою стане вихід фільму «Квітка» про американську співачку українського походження Квітку Цісик.

Режисер фільму – Тарас Ткаченко. Сценаристи – Сергій Дзюба і Артемій Кірсанов.

«Ми виграли грант в УКФ у 2019 році і успішно реалізували проєкт: був написаний сценарій, створений сайт проекту, рекламні матеріали, а також відбулося відрядження до США у Нью Йорк, де ми познайомилися з Едвардом Раковичем, чоловіком Квітки Цісик, який є правовласником на її ім’я і голос. Під час зустрічі домовилися про подальшу працю над проєктом», – розповіла продюсерка фільму  Валерія Борщевська.

Сюжет фільму

Основні події розвиваються у 1983 році. Квітка Цісик (Кейсі) здійснює свою першу і єдину в житті туристичну подорож до України, у місто Львів. Перебування на окупованій Батьківщині дозволяє подолати творчу кризу та усвідомити власну місію – пожертвувати комерційним успіхом заради створення нових альбомів українських пісень та пам’яті про Батьківщину.

Прем’єра фільму запланована на 2022 рік

Перший диск з українськими піснями Квітки Цісик Songs of Ukraine («Пісні України») записаний 1980 року, другий Two colors («Два кольори») – 1989-го. Останній альбом вона присвятила «поривам нескореного українського духу і його безнастанним змаганням по обидвох боках океану». До збірки увійшли пісні «Я піду в далекі гори», «Два кольори», «Черемшина» та інші.

Англомовна пісня Квітки Цісик You Light Up My Life отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму», а також номінувалася на «Греммі» в категорії «Пісня року».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь