Спецпроєкти

Еротичні сни, туалетне антимистецтво та кавова медитація: що робити цього тижня в Києві?


Попри те, що ось-ось розпочнеться другий місяць найбільш депресивної пори року, ми віримо, що ви і ваші друзі в змозі розфарбувати його яскравими фарбами. Навіть сірі будні можна прикрасити, якщо завершувати їх правильно.

BIT.ua зібрав для вас найцікавіші події цього тижня в Києві.

Концерти

Космос та LATEXFAUNA

Якщо вас цікавить тільки космос й еротичні сни, вам на концерт LATEXFAUNA. 2 та 3 жовтня гурт запропонує доторкнутися до зірок, адже дає «Космічний концерт» в HC HALL на проспекті Визволителів, 1. Це маленький крок на лівий берег Києва задля космічної одісеї улюбленими та новими піснями.

Квитки купуйте тут (хапайте, поки є).
Подробиці тут.

Нестримний український панк

4 жовтня в Docker pub виступить харківська ска-панк-банда «Жадан і Собаки». Гурт випустив пісню «Кокаїн» і кліп на неї. Прем’єра відбулася на офіційному YouTube-каналі колективу, а вже в неділю ви можете почути її наживо. Музиканти присвятили трек «героїчній боротьбі української влади з українським народом». У кліпі використані кадри із зустрічей світових політиків, їхні обличчя розмиті.

 

Мизика з улюблених фільмів у виконанні оркестру

1 жовтня у Будинку Архітектора Національний академічний духовий оркестр України під орудою Олексія Вікулова представить «The best Movie Hits» Hollywood soundtracks. Музика Джона Вільямса, Ганса Ціммера, Енніо Морріконе й інших всесвітньо відомих композиторів максимально занурить у світ найпопулярніших кінострічок Голлівуду. Кінофрагменти на екрані та звучання оркестру наживо залучать вас до цього магічного дійства.

Квитки можна купити тут.
Подробиці тут.

«Вечірка, краще, ніж твоя»? Ну побачимо

3 жовтня на новій терасі kooperativ Аніта Авакян презентує свій перший альбом, у межах першого великого сольного концерту. Її авдиторія вже знайома з темпераментом співачки та вмінням перетворити звичайний концерт у найяскравiшу подію на планеті. Голос, танці, манера спілкування з глядачами – щоб зрозуміти, наскільки потужний перфоменс здатна створити Аніта, потрібно особисто прожити це разом з нею.

Квитки купуйте тут.
Подробиці тут.

Кіно

Найкращі короткометражки з усього світу

До 7 жовтня в кінотеатрі «Жовтень» триває Міжнародний Каннський Кінофестиваль. Цьогоріч він здивував своєю багатою і різноманітною програмою короткого метра. Для показу відібрали 7 найкращих стрічок, відзначених кінокритиками, – фільми з основної програми, а також Cinéfondation і Двотижневика Режисерів. Учасником програми стала стрічка молодого французького режисера, яка перемогла Cinéfondation, а також фільми з Японії, Ізраїля, Угорщини і навіть Албанії.

Квитки та розклад тут.
Подробиці тут.

Безкоштовне кіно в парку Шевченка

Щодня до 8 жовтня в парку Шевченка можна подивитися кіно. У межах кінопоказів покажуть культові романтичні фільми просто під осіннім вечірнім небом: «Едвард Руки-ножиці», «Готель “Гранд Будапешт”»,  «Щоденник Бріджит Джонс» і багато інших.

Початок о 20:30. Подробиці тут.

Фільм «Уламки» в кінотеатрах столиці

Стрічка розповідає історії дітей, які втратили важливу частину свого життя через бойові дії на сході України. Глядач порине в сувору дійсність прифронтового містечка, у його безмежну трагедію людської долі. Пронесеться по місцях, де війна наче і не ступала, а все одно залишила криваві сліди.

Театр

Вистава, в якій грають випадкові перехожі

The Time – імерсивна вистава, яка занурює глядачів в дію, оточує їх звуками, робить ближче відчуття і допомагає зосередитися на почуттях. Тут немає зали, буфету і гардеробу. Замість сцени – вулиці міста, замість акторів – випадкові перехожі. Кожен, хто зважився на прогулянку і розмову з Часом, отримає навушники. Час підкаже, куди йти, головне – довіритися йому.

Розклад, квитки та подробиці – тут.

Виставки

Купюри в темряві

Протягом дня ми неодноразово бачимо купюри: купуємо продукти в магазині, платимо за проїзд у громадському транспорті або дякуємо вуличному музиці. Та чи звертаємо ми увагу, що на них зображено? У загальному просторі музею у темряві «Третя після опівночі» доступна безкоштовна виставка «Україна на дотик». На виставці можна на дотик ознайомитися з бюстами видатних діячів та макетів будівель, зображених на 6 українських купюрах серії 2014–2020 років. Серед них: Леся Українка, Володимир Вернадський, Львівський оперний театр, башта Луцького замку та багато інших.

Подробиці тут.

Туалетне антимистецтво

Музей історії туалету вирішив «оживити» картини за допомогою сантехніки. Для створення нових «шедеврів» Музей обрав невипадкові сюжети. Їх всіх об’єднує тема інтиму, пов’язана з тим, що зазвичай роблять люди в «кімнатах без вікон». Така тема цікавила художників у різні епохи. Туалетна тема ставала філософією, сатирою, гротеском, інтимом, формою чи самовираженням. Антимистецтво Музей історії туалету доповнив уріналами, біде, унітазами, умивальниками картини Ієроніма Босха, Пітера Брейгеля (Старшого), Пітера Брейгеля (Молодшого), Луї-Леопольд Буаньї, Марселя Дюшана та Френсіса Бекона в тих місцях картин, де це було доречно.

Вхід вільний.

Фестивалі

Солодощі з хризантем

Парк «Співоче поле» запрошує зануритися у світ солодощів. На відвідувачів чекають Долина льодяників, Фабрика солодощів, Пряничне будинок, Зефірна фортеця, Містечко пекарів та багато іншого – понад 10 солодких композицій, зроблених із 30 000 хризантем. І все це «приправлено» рожевою глазур’ю, кондитерською посипкою, шоколадом та любов’ю до кожного відвідувача.

Виставка триватиме з 2 жовтня по 1 листопада.

Подробиці та квитки тут.

Кава та медитація

Цього року агенція Big Bangers і SCA Ukraine мали провести перше українське кавове шоу Storm. Проте, долаючи всі перешкоди 2020 року, вони вирішили додати в кавову сферу трішки спокою. Тому трансформували Storm у «Штиль». Це івент, який об’єднує кавове ком’юніті за спільною медитацією і розмовами разом із Владом Задиракою. А також заплановано маленький сюрприз – анонс наступної The Coffeerence.

Захід відбудеться 1 жовтня з 9:00 по 11:00 на локації просто неба.

Подробиці тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь