Спецпроєкти

Останній концерт «Время и стекло», опера про Чорнобиль та фотопортрети інтерсексів: куди піти в Києві цього тижня?


Карантин – не привід відмовляти собі в розвагах. У нашій підбірці івентів у Києві цього тижня багато онлайн подій, а всі інші відбуватимуться з дотриманням усіх карантинних норм.

Обирайте найцікавіше для себе та записуйте у свій щотижневник ;)

Концерти

Останній концерт «Время и стекло»

У цьому році найпопулярнішому гурту країни виповнюється 10 років. Весь цей час Надя та Позитив вражали своїми хітами та кліпами, завойовували нагороди та серця людей по всьому світу. Зараз вони готуються до нового етапу. І хочуть подякувати кожному фану за підтримку.

Приходь на концерти прощального туру «Финальные титры», щоб заспівати хіти разом з улюбленими артистами.

Подробиці тут.

Nondual Openning Concert

Під час концерту-відкриття у Concert Hall електронний лайв від автора NONDUAL Альберта ван Аббе доповниться делікатним звучанням препарованого рояля у виконанні Nene H. Дует артистів своєю музикою у багатошаровий унісон інтерпретує враження, що створюється на масштабному цифровому полотні за їхніми спинами, де згенеровані візуальні ефекти нескінченно видозмінюються.

Це не типове аудіовізуальне шоу, а радше переосмислення концерту як імерсивного синестезійного простору. Роль концерту, який відкриє публічний перегляд виставки, – подвійна. Його запис перетвориться на звуковий медіум, який протягом наступного місяця безперервно генеруватиме новий матеріал з початкового живого виконання. Паралельно з сенсорним відеорядом, створеним у співпраці зі Studio A N F, Concert Hall наповниться постійною інтерпретацією початкового звучання концерту.

Подробиці тут.

Фрік-кабаре «DAKH DAUGHTERS»

Неймовірне поєднання музики, театру і жіночої харизми. Вони закохали в себе Париж. Їм аплодують Сіетл і Сан-Франциско, про них пишуть The New York Times і Rolling Stone.

Життя – це велика подорож. Кожен з нас подорожує з міста в місто, з країни у країну, від людини до людини, від себе і до себе. Кожен з нас потребує руху життя і пізнання нового. Кожен з нас хоче бачити щось вперше, а іноді й вертатися знову й знову до цього. Кожен з нас хоче побачити якомога більше. Кожен з нас хоче обійняти світ!

Подробиці тут.

Кіно

Київський тиждень критики

4-й Київський тиждень критики триває з 22 по 28 жовтня у кінотеатрі «Жовтень». Як і завжди, на глядачів чекають актуальні стрічки з лайн-апів головних світових кінофестивалів, тематичною ретроспективою культової кінокласики, а також київськими прем’єрами головних українських фільмів цього року. Після показів – обговорення побеченого із критиками-кураторами фестивалю.

Подробиці тут.

Доступне кіно

Українська класика чи голлівудські блокбастери? Історичне кіно чи фентезі? Комедійний мюзикл чи німа драма? Обирай кіно, яке любиш! Стартує перший безкоштовний онлайн-фестиваль доступного кіно. З 26 по 30 жовтня на онлайн-платформі fest.dostupne-kino.com будуть розміщені сім культових стрічок зі звукоописом або розгорнутими субтитрами. Незрячі та нечуючі люди вперше зможуть переглянути ці фільми, скориставшись безкоштовними застосунками для смартфонів Earcatch і Subcatсh.

Подробиці тут.

Фестиваль Бориса Віана: театр, кіно та література

Борис Віан – парадоксальна фігура французького модернізму, майстер абсурду та містифікації. Інженер, поет, романіст, автор пісень, джазовий трубач і музичний продюсер – він був справді символом молодої повоєнної французької інтелігенції. 2020 року виповнюється 100 років з дня його народження, тож до цієї нагоди, а також до Міжнародного дня Франкофонії підготували насичену програму, що знайомить із творчістю одного з найбільш ексцентричних митців ХХ століття.

Подробиці тут.

Театр

CHORNOBYLDORF

Археологічна опера в семи новелах. Нащадки людства, що вижили після серії катастроф, опиняються у постсуспільстві, світі після смерти капіталізму, опери та філософії. Мандруючи поміж руїнами атомних станцій, закинутих церков, театрів та галерей, вони намагаються відтворити втрачену цивілізацію за допомогою археологічних перформансів-ритуалів.

Подробиці тут.

Онлайн-покази «Людина з…»

У звичайному, здавалося б, відділі поліції, затриманий жодним чином не може зрозуміти причину свого арешту. На перший погляд, усе в порядку. Документи, що підтверджують особу, і чесні відповіді на питання, мали б розставити всі крапки над «і». Однак звичайний допит поліції перетворюється на дивне тестування, яке стирає всі кордони між реальністю і абсурдом. Що це? Тест на усвідомлення дійсности? Перевірка його буденних механічних дій? Лекція про музичний стиль noise industrial? Чи щира розмова про любов до батьківщини? І чому його, врешті, затримали, що взагалі тут відбувається і чи можна це все зупинити?

Безкоштовно. Подробиці тут.

«Dialogy» – вистава-променад у нічній бібліотеці

Зазвичай будь-який діалог у бібліотеці приречений, адже там повинна бути тиша. Організатори не порушують правил, але обіцяють свободу почуттів та асоціацій. Навушники в обмін на телефон стануть перепусткою в нічну бібліотеку і світ власної уяви.

DIALOGY – це вистава, у якій глядачі не сидять у звичних кріслах, а ходять за акторами та стають учасниками. Читають книги, п’ють чай і спостерігають за життям звичайного електрика бібліотеки. Вистава, у якій кожен може впізнати себе та свої думки. Це театр поза театром, куди залучені всі органи чуття.

Подробиці тут.

Виставки

Просто виставка в жовтні

У жовтні в Центральному будинку художника відбувається виставка творів талановитих українських художників «просто виставка в жовтні». Мальовничі пейзажі Шабадея, Гудзикевича, Зацепіна, соковиті натюрморти Бортнікова, Рімана, Мовчана і тендітні жіночі фігури Журікової представлені на виставці, яка відбувається у виставковому залі першого поверху від 1 до 31 жовтня і працює щодня з 10.00 до 19.00.

Вхід вільний.

«Краса і гідність інтерсекс-людей»

Це виставка фотопортретів інтерсексів з різних країн та континентів. На виставці представлені роботи Каті Репіної, фотографки з Нью-Йорка, та Карли Морал, фотографки з Іспанії. Вони багато років подорожували по всьому світу, фотографуючи та збираючи історії інтерсекс-людей. Матеріали з їхніми світлинами публікувалися в The Washington Post, NY Times, Vogue, The Time та інших впливових виданнях.

Вхід вільний. Подробиці тут.

Найсолодша пісня скорботи

Нова виставка Нікіти Кадана поєднує ряд робіт, пов’язаних з феноменом перетворенням протестного духу на дух меланхолії. Оптика цих робіт покликана знайти в ідеї «депресивного спротиву» зерно парадоксального оптимізму для темних часів.

На виставці будуть показані нові роботи з неоном – продовження серії «Приватні сонця», яку автор розвиває від 2013 року; нові малюнки вугіллям, де мотиви з Грюневальда та Кранаха зустрічаються з упізнаваним силуетом Музею Пропаганди в Шепетівці; робота у співпраці з фотографом Андрієм Бойко, де цитати з антифашистських робіт Пікассо протиставлені фотографіям концерту ультраправої групи «Сокира Перуна»; об’єкти, які інтерпретують поширений спосіб опису «декомунізації» як «іконоклазму», залучаючи елементи іконних шат.

Подробиці тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь