Спецпроєкти

Тренування Кегеля для чоловіків: прості вправи, які поліпшують потенцію та якість сексу


Ми вже колись розповідали про вагінальні кульки, які допомагають тренувати жінкам м’язи м’язового дна. Це різновид вправи Кегеля, яка розв’язує безліч проблем зі здоров’ям. Серед усього іншого це сприяє і поліпшенню якости сексу.

А як щодо чоловіків? Вправи Кегеля існують і для них. Звісно, ми не змусимо вас, чоловіки, нікуди запихати жодні кульки (але якщо дуже хочеться – то най буде). Загалом вони відіграють ту ж саму роль: зміцнюють м’язи тазового дна, а також:

  • утримують на місці органи малого тазу: сечовий міхур, пряму і тонку кишку;
  • допомагають контролювати сечовипускання.

Однак є ще дещо, що вас точно зацікавить, якщо до цього місця все здавалося неважливим. У Великій Британії провели дослідження, яке показало – натреновані м’язи тазового дна як у чоловіків, так і у жінок, сприяють кращому сексу.

Серед інших у цих вправах задіяний м’яз bulbocavernosus. Він контролює так звану «цибулинку» пенісу та відповідає за ерекцію та еякуляцію.

Так, 40% чоловіків, які мають еректильну дисфункцію, після курсу вправ Кегеля повернули нормальну ерекцію, а 33,5% – значно її поліпшили.

Класичний варіант вправи Кегеля

Цей варіант дуже зручний – ви можете тренуватися будь-де, бо зовні це непомітно. До того ж для вправ не потрібно жодного обладнання або особливих умов. Тож якщо ненароком потрапили у затор дорогою на роботу або застрягли у черзі в супермаркет – витратьте цей час із користю ;)

Для початку необхідно знайти, із чим працювати. Для цього уявіть, що вам треба стримати сечу. Ті м’язи, які напружилися, – потрібні.

Тож для класичного варіанту вправи Кегеля стисніть м’язи тазового дна та протримайте їх напруженими 5 секунд. Потім розслабте на 5 секунд. Повторюйте так від 10 до 20 разів. Якщо робитимете на добу три або більше підходи, вже скоро відчуєте результат.

Якщо перший час вам буде важко робити одразу таку велику кількість повторів, це цілком ок. Можна збільшити відпочинок між вправами на скільки вам зручно.

На випадок, якщо «класика» набридне

Коли зрозумієте, що ви вже ас (від слова ass) у класичній вправі Кегеля і качати там просто вже немає чого, бо все накачане, то ось вам декілька вправ, які можуть урізноманітнити тренування. Можна вибрати щось одне або навіть розробити особисту схему тренувань з декількома.

Максимальні стискання

Як ви, певно, вже здогадалися, суть у затриманні м’яз у стиснутому стані якнайдовше. Намагайтеся протримати їх хоча б секунд 15. Секрет у тому, щоб максимально сильно все стиснути, а розтискати плавно.

Пришвидшення

Це також один з різновидів вправи Кегеля. Тут слід поступово збільшити інтенсивність скорочень. Головне слово – «поступово», адже так ви сильніше контролюватимете стискання. Між стисканнями, звісно, робити перерви не треба – ми нарощуємо темп. Зробіть 10-20 разів, потім відпочиньте 20 секунд та повторіть декілька разів.

«Сідничний» мостик

Це одна з варіацій тренувань для м’язів тазового дна. Вона доволі ефективна та популярна.

Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах. Не відриваючи ступні, плечі і лопатки від підлоги, підніміть таз якомога вище. У цьому положенні спеціально стискати м’язи не потрібно: вони і так навантажені.

Цю вправу можна виконувати двома способами:

  1. Підняти таз та затриматися в такому положенні на 15 секунд. Зробити 15 повторень.
  2. Піднімайте та опускайте таз швидко. За повторами те саме: 15 разів по 2-3 повторів.

Анальні стискання

Навіть якщо вас досі трясе від словосполучення «анальна стимуляція», навряд ви заперечуватимете, що залучення м’язів постати та анусу приносять додаткове задоволення під час сексу. Тож ця вправа допоможе вам тримати їх у тонусі.

Стисніть м’язи ануса на вдиху, затримайтеся на 10 секунд, видихніть і розслабтеся. Повторіть вправу 10-20 разів.

Підйом ніг

Ляжте на спину та зігніть ноги в колінах. Далі підтягніть їх до грудей так, щоб стегна були перпендикулярні підлозі. Поверніться у вихідне положення. Зробіть 10-15 повторень.

Якщо щось болить

Вправи Кегеля не повинні зашкодити. Більшість людей, навпаки, кажуть – такі тренування розслаблюють. Однак якщо під час вправ Кегеля задіяти не ті м’язи, ви можете відчути дискомфорт.

Якщо після виконання вправ у вас з’являються болі у спині або животі, можливо, ви використовуєте м’язи живота або спини замість м’язів тазового дна.

Якщо після виконання вправ у вас заболіла голова, можливо, ви напружуєте м’язи грудей і затримуєте дихання.

Ви також можете поговорити зі своїм терапевтом. Фізіотерапія тазового дна може допомогти вам з проблемами, які виникають із сечовим міхуром, кишківником або тазовою зоною.

А що в результаті?

Якщо тренуватиметеся регулярно щодня, вже скоро відчуєте зміни. Якщо у вас є проблеми з нетриманням сечі, то приблизно за 3-6 тижнів ситуація має покращитися. Що ж стосується сексу, то ерекція повинна стати тривалішою.

Якщо нічого не відчуваєте – робите щось не так: недостатньо напружуються м’язи або взагалі напружуєте не ті м’язи – прес або сідниці.

Перевірити все дуже просто: роздягніться та станьте перед дзеркалом. Коли напружите потрібні нам м’язи, мошонка відчутно підніметься.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь