Спецпроєкти

З п’ятого квітня в Києві посилюють карантинні обмеження: закривають школи, а громадський транспорт працюватиме за спеціальними перепустками


З п′ятого квітня в понеділок у Києві запроваджують суворий локдаун.

Про нові карантинні обмеження повідомив Віталій Кличко.

Які обмеження запровадять?

У столиці закривають школи й садочки, а громадський транспорт, зокрема метро, працюватиме суто за спеціальними перепустками. Возитимуть працівників винятково критичної інфраструктури.

Керівники інших закладів, підприємств повинні відправити своїх працівників на дистанційну роботу або надати відпустку.

Заклади харчування можуть працювати тільки навинос або доставляти їжу. Продуктові ярмарки припиняють роботу з першого квітня.

Правоохоронці повинні контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами.

Обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня.

«Останніми днями у столиці понад тисяча хворих щодоби. По 35-40 хворих помирають щодня. Понад 700 людей щодоби ушпиталюють. Це й із підтвердженим коронавірусом, і з підозрою на нього, і з пневмоніями. І ось тільки останню годину отримую інформацію з лікарень – які черги стоять зі швидких, що привезли хворих. Інформація про транспорт така, що він переповнений і люди не чують закликів берегтися. Тобто тенденції до поліпшення ситуації в нас поки немає», — зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Також місто працює над закупівлею нових ліжок до COVID-відділень.

Раніше ми розповідали про опитування серед світових епідеміологів, вірусологів й інфекціоністів, яке допоможе зрозуміти важливість глобальної вакцинації та наслідки провалу щеплення людей у всьому світі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь