Спецпроєкти

Рейтинг людей, які рухають диджитал і технології
України вперед

Рейтинг людей, які рухають диджитал і технології
України вперед
Герої
фахівці та бізнесмени, які створюють і втілюють диджитал-інновації та розвивають Україну завдяки технологіям. Вони – держслужбовці, підприємці, громадські діячі. Об'єднує їх креативність у пошуку нових цифрових і технологічних рішень. Протягом місяця триватиме відкрите голосування – читачі сайту bit.ua разом із суддями-експертами визначатимуть 100 найкращих TechDrivers у чотирьох номінаціях:
держ_tech, tech_світ, tech_людина і tech_бізнес
нашого рейтингу
Герої
фахівці та бізнесмени, які створюють і втілюють диджитал-інновації та розвивають Україну завдяки технологіям. Вони – держслужбовці, підприємці, громадські діячі. Об'єднує їх креативність у пошуку нових цифрових і технологічних рішень. Протягом місяця триватиме відкрите голосування – читачі сайту bit.ua разом із суддями-експертами визначатимуть 100 найкращих TechDrivers у чотирьох номінаціях:
держ_tech, tech_світ, tech_людина і tech_бізнес
нашого
рейтингу
ДЕРЖ_TECH
TECH_СВІТ
TECH_ЛЮДИНА
TECH_БІЗНЕС
tech_людина
Описание голосования
Заголовок
Ваш голос зараховано. Дякуємо за участь!
tech_людина
Описание голосования
Заголовок
Ваш голос зараховано. Дякуємо за участь!
tech_людина
Описание голосования
Заголовок
Ваш голос зараховано. Дякуємо за участь!
tech_людина
Описание голосования
Заголовок
Ваш голос зараховано. Дякуємо за участь!
НАШІ ЕКСПЕРТИ
співзасновник і СТО Uklon
Віталій Дятленко
Освіта:
Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Початок кар'єри:
Ідея створення сервісу замовлення авто онлайн виникла у Віталія Дятленка у 2009 році, коли він був студентом Києво-Могилянської академії. Розроблення сервісу почалося наприкінці 2009-го, а вже 25 березня 2010 року Uklon отримав перше замовлення онлайн.

Проєкти:
Сервіс Uklon Віталій Дятленко створив разом із партнерами. За операційне управління відповідав Сергій Смусь, за фінанси - Вікторія Дубровська, СЕО став Дмитро Дубровський. Сьогодні Uklon — продуктова IT-компанія, що розробляє та підтримує одну з найбільших інфраструктур на українському ринку, забезпечуючи взаємодію драйверів і райдерів. Також серед продуктів компанії Map Services, CRM система. У компанії більш ніж 2 мільйони замовлень на місяць. Uklon активно підтримує соціальні та благодійні кампанії та проєкти.
керівна директорка венчурного фонду TA Venture
Вікторія Тігіпко
Освіта:
1990 року закінчила київську середню школу №191 з відзнакою. 1996 року закінчила факультет «Міжнародні економічні відносини і право» Київського інституту народного господарства з червоним дипломом. Згодом навчалась в Австрії у Віденському університеті та Віденському університеті економіки, де вивчала фінансовий менеджмент і міжнародне страхування. Також стала випускницею програми Venture Capital for Executives Каліфорнійського університету Берклі в Сполучених Штатах Америки. Володіє англійською, німецькою, французькою та італійською.

Початок кар'єри:
У 1996 році Вікторія Тігіпко заснувала свою першу компанію, яка займалася проєктуванням, будівництвом і постачанням спеціалізованого промислового обладнання. Згодом вона стане найбільшим дилером німецького виробника «Керхер».

Проєкти:
Засновниця та керівний партнер венчурного фонду TA Ventures
Президент клуба приватних інвесторів ICLUB Global
Співзасновниця всеукраїнського ком'юніті для жінок-лідеров в IT і digital
Ініціаторка створення всеукраїнської мережі безкоштовних клубів програмування для дітей Code Club Україна та освітньої онлайн-платформи EscapeLAB
Президент Одеського міжнародного кінофестивалю
Голова Наглядової ради Української кіноакадемії
Співзасновниця онлайн-бази українського кіно DzygaMDB
CEO інноваційного парку Unit City
Домінік Піоте
Освіта:
Паризький інститут політичних досліджень, закінчив магістратуру з економіки в Національній консерваторії декоративно-прикладного мистецтва.

Початок кар'єри:
Домінік Піоте займався створенням та управлінням лінії електронного бізнесу для компанії Europe Consulting. Серед заслуг керівника найбільшого інноваційного парку України — понад 20 років експертизи цифрових трансформацій, зокрема, у компаніях зі списку Fortune Global 500 та підприємництво з портфелем понад 50 успішних інвестицій.

Проєкти:
З 2019 — CEO Unit City. Домінік Піоте очолив французький рух стартапів La French Tech Kyiv у 2020 році. У січні 2021 року очолив акселераційний хаб Sector X на базі UNIT.City.

Домінік Піоте також виступає ментором стартапів і радником некомерційних організацій. Він є співавтором бестселера «Як Інтернет змінює світ».
Співзасновник сервісу Grammarly
Олексій Шевченко
Освіта:
Університет Торонто.

Початок кар'єри:
На початку 2000-х Максим Литвин та Олексій Шевченко створили сервіс для виявлення плагіату у студентських роботах під назвою MyDropBox. Англомовний сервіс MyDropBox здобув популярність у навчальних закладах усього світу. Ним користувалися понад 800 університетів і 2 мільйони студентів.

Проєкти:
Співзасновник Grammarly — сервісу, який допомагає в написанні текстів англійською мовою та дає змогу робити їх ефективнішими та чіткішими. В основі система штучного інтелекту, яка аналізує мову. Станом на 2017 рік Grammarly посідав перше місце як «найкращий онлайн-сервіс із перевірки правопису» від TopTenReviews, з рейтингом 9,68. У 2019 році компанія залучила $90 млн інвестицій і оцінена в більш як $1 млрд. Загальна сума залучених інвестицій на 2019 рік становила 200 млн доларів.

13 травня 2020 року Grammarly анонсувала свою першу власну інвестицію в заснований у Сієтлі стартап Docugami. Інвестицію здійснено в межах етапу початкового фінансування компанії.
заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT
Олександр Борняков
Освіта:
Київський національний авіаційний університет та The Aspen Institute Kyiv. Має ступінь MBA (University of New Brunswick) та MPA (Columbia University).

Початок кар'єри:
Заснував і керував низкою успішних компаній і стартап-інкубаторів, зокрема американську платформу монетизації відео Adtelligent та аутсорсингову компанію Intersog, Співзасновник і керівний партнер бізнес-інкубатора WannaBiz. У 2015 році став Best CEO/COO – IT BIZ AWARDS 2015, а у 2016-му увійшов до рейтингу 25 trailblazing business leaders in Ukraine.

Проєкти:
З жовтня 2019 року – заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT.

Як заступник міністра з питань розвитку IT-галузі Олександр працює над тим, щоб частка IT у ВВП країни становила 10%. Для цього команда Міністерства запускає масштабні проєкти. Олександр — ініціатор створення спеціального правового режиму для IT-компаній Diia City – пропонує цілий комплекс стимулів для розвитку IT-галузі. Завдяки йому в Україні вдасться створити найсприятливіші умови для індустрії, інвесторів і працівників.
керівник напряму електронних послуг проєкту TAPAS
Данило Молчанов
Народження:
13 січня 1982 року

Освіта:
Одеський регіональний інститут державного управління НАДУ "Управління проектами та програмами", Одеський державний екологічний університет "Інформаційні управляючи системи та технології"

Початок кар'єри:
Спільно з українським урядом працював і продовжує роботу над удосконаленням системи публічних закупівель, електронних послуг та доступу до даних для зменшення корупції.

Проєкти:
TAPAS - USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах"

Загальною метою проекту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах" є фінансова підтримка громадян України та українського уряду у боротьбі з корупцією в ключових послугах та службах державного управління, а також створення довіри українців до уряду на основі продемонстрованих прозорості, підзвітності та покращеної якості послуг. Ця підтримка має на меті імплементацію видимих та успішних реформ у державному управлінні та послугах для знищення корупції в таких ключових сферах як електронні публічні закупівлі, відкриті дані та електронні сервіси.
Правила проєкту
Рейтинг 100 Tech Drivers
Правила участи:

Рейтинг є відкритим. Будь-хто може номінувати себе чи іншу особу як героя рейтингу за допомогою спеціальної анкети на сайті bit.ua з 6 по 18 квітня 2021 року. Редакція bit.ua та експертне журі визначить 100 найкращих номінантів, які найбільше відповідають критеріям рейтингу.

З 19 до 25 квітня 2021 року редакція bit.ua разом з експертами формують список номінантів. Оприлюднення списку на сайті bit.ua – 26 квітня 2021 року.

Протягом чотирьох тижнів – із 26 квітня до 24 травня 2021 на сайті bit.ua відбуватиметься відкрите голосування.

Оголошення переможців рейтингу TechDrivers відбудеться 1 червня 2021 року.

Як визначатимуться переможці:
  • 50% успіху в рейтингу визначатиметься голосуванням читачів, яке проходитиме на сайті bit.ua.
  • 50% успіху в рейтингу визначатиметься на основі експертної оцінки журі рейтингу.

Правила голосування:

Кожен охочий може взяти участь у голосуванні й віддати голос за найкращого, на його думку, представника в кожній із чотирьох номінацій.

Голосування триватиме з 26 квітня до 24 травня 2021 року на сайті bit.ua. Щогодини таблиця рейтингу оновлюватиметься відповідно до голосування читачів. Кількість голосів за кожного кандидата можна буде побачити під його профілем на сайті.

Результати конкурсу буде оголошено 1 червня 2021 року на сайті bit.ua.

Про проєкт

Редакція bit.ua формує рейтинг 100 людей, які просувають технологічний розвиток України вперед:
- у бізнесі,
- у держсекторі,
- у суспільстві,
- у світі.

Герої нашого рейтингу – фахівці та бізнесмени, які створюють і втілюють диджитал-інновації та розвивають Україну завдяки технологіям. Вони – держслужбовці, підприємці, громадські діячі.

Об'єднує їх креативність у пошуку нових цифрових і технологічних рішень.
Хто може потрапити в рейтинг:

Ми шукаємо інноваторів, бізнесменів, державних службовців, які говорять про здобутки своєї професії в цифровізації та диджиталізації. Їхні успіхи надихають і слугують прикладом для наслідування, їхній внесок вартий визнання.

Протягом двох тижнів на сайті bit.ua ви зможете запропонувати нам кандидатури потенційних героїв рейтингу в чотирьох різних номінаціях «держ_tech», «tech_світ», «tech_бізнес» і «tech_людина». Для цього на сайті буде розміщено анкету, заповнивши яку, ви розкажете нам про потенційного номінанта.

Закликаємо наших читачів номінувати героїв – тих, завдяки кому ми відчуваємо драйв змін.

Яким критеріям повинен відповідати претендент на участь у рейтингу TechDrivers:

На основі заявок, що протягом двох тижнів будуть надходити через анкету на сайті bit.ua, ми сформуємо список зі 100 Героїв рейтингу TechDrivers.

100 героїв буде розділено по 4 номінаціях, тобто по 25 Героїв у кожній номінації.

До номінації «tech_бізнес»
потраплять 25 підприємців і керівників компаній, чия діяльність впливає на розвиток індустрії та суспільства

- місія: компанія впровадила технологічну інновацію під керівництвом TechDriver'a, чим зробила бізнес ефективнішим;
- революція: наявність технологічної інновації, запровадженої в компанії під керівництвом TechDriver'a, що позитивно вплинула на розвиток індустрії, у якій працює компанія;
- вплив: як компанія своєю діяльністю загалом впливає на tech-розвиток країни й суспільства.

До номінації «держ_tech» потраплять 25 фахівців у сфері державних технологій України, які розробляють і впроваджують технічні рішення, що підвищують ефективність роботи державних органів, чий позитивний вплив відчуває широка авдиторія

- місія: реальні результати від реалізації ідеї/проєкту, відчутні зміни на краще в роботі державних органів, створені та реалізовані героєм;
- революція: ідея та/або проєкт, що розроблялась та/або реалізовувалась під керівництвом TechDriver;
- вплив: позитивний вплив змін, що сталися завдяки TechDriver'у.

До номінації «tech_світ» потраплять 25 бізнесменів або експертів, які розробляють проєкти, продукти та сервіси, що мають попит на міжнародних ринках, і формують імідж України як країни з високим потенціалом розвитку технологій і tech-інновацій

- місія: наявність унікальної ідеї, проєкту, товару чи сервісу, який довів свою актуальність і попит на міжнародному ринку;
- революція: наявність у компанії глобальних планів розвитку бізнесу;
- вплив: як діяльність проєкту/бізнесу/стартапу під керівництвом TechDriver'а позитивно впливає на tech-розвиток країни та суспільства.

До номінації «tech_людина» потраплять 25 фахівців, які інвестують свій час і ресурси в розвиток tech-індустрії України та її просування у світі

- місія: важливість для TechDriver'а розвивати цифровий складник компанії чи організації, якою він керує чи яку заснував;
- революція: ідеї та проєкти реалізовуються під керівництвом TechDriver'а, безпосередньо позитивно впливають на розвиток tech-індустрії України та її імідж у світі;
- вплив: підприємець, який поєднує бізнес із диджиталом та інноваціями, бізнесмен, чиї компанії – лідери за якістю та швидкістю технологічних впроваджень.
З правилами можна ознайомитись тут
КАТЕГОРІЇ РЕЙТІНГУ
Правила проєкту
РЕЙТИНГ 100 TECH DRIVERS
Правила участи:

Рейтинг є відкритим. Будь-хто може номінувати себе чи іншу особу як героя рейтингу за допомогою спеціальної анкети на сайті bit.ua з 6 по 18 квітня 2021 року. Редакція bit.ua та експертне журі визначить 100 найкращих номінантів, які найбільше відповідають критеріям рейтингу.

З 19 до 25 квітня 2021 року редакція bit.ua разом з експертами формують список номінантів. Оприлюднення списку на сайті bit.ua – 26 квітня 2021 року.

Протягом чотирьох тижнів – із 26 квітня до 24 травня 2021 на сайті bit.ua відбуватиметься відкрите голосування.

Оголошення переможців рейтингу TechDrivers відбудеться 1 червня 2021 року.

Як визначатимуться переможці:
  • 50% успіху в рейтингу визначатиметься голосуванням читачів, яке проходитиме на сайті bit.ua.
  • 50% успіху в рейтингу визначатиметься на основі експертної оцінки журі рейтингу.

Правила голосування:

Кожен охочий може взяти участь у голосуванні й віддати голос за найкращого, на його думку, представника в кожній із чотирьох номінацій.

Голосування триватиме з 26 квітня до 24 травня 2021 року на сайті bit.ua. Щогодини таблиця рейтингу оновлюватиметься відповідно до голосування читачів. Кількість голосів за кожного кандидата можна буде побачити під його профілем на сайті.

Результати конкурсу буде оголошено 1 червня 2021 року на сайті bit.ua.

Про проєкт

Редакція bit.ua формує рейтинг 100 людей, які просувають технологічний розвиток України вперед:
- у бізнесі,
- у держсекторі,
- у суспільстві,
- у світі.

Герої нашого рейтингу – фахівці та бізнесмени, які створюють і втілюють диджитал-інновації та розвивають Україну завдяки технологіям. Вони – держслужбовці, підприємці, громадські діячі.

Об'єднує їх креативність у пошуку нових цифрових і технологічних рішень.
Хто може потрапити в рейтинг:

Ми шукаємо інноваторів, бізнесменів, державних службовців, які говорять про здобутки своєї професії в цифровізації та диджиталізації. Їхні успіхи надихають і слугують прикладом для наслідування, їхній внесок вартий визнання.

Протягом двох тижнів на сайті bit.ua ви зможете запропонувати нам кандидатури потенційних героїв рейтингу в чотирьох різних номінаціях «держ_tech», «tech_світ», «tech_бізнес» і «tech_людина». Для цього на сайті буде розміщено анкету, заповнивши яку, ви розкажете нам про потенційного номінанта.

Закликаємо наших читачів номінувати героїв – тих, завдяки кому ми відчуваємо драйв змін.

Яким критеріям повинен відповідати претендент на участь у рейтингу TechDrivers:

На основі заявок, що протягом двох тижнів будуть надходити через анкету на сайті bit.ua, ми сформуємо список зі 100 Героїв рейтингу TechDrivers.

100 героїв буде розділено по 4 номінаціях, тобто по 25 Героїв у кожній номінації.

До номінації «tech_бізнес»
потраплять 25 підприємців і керівників компаній, чия діяльність впливає на розвиток індустрії та суспільства

- місія: компанія впровадила технологічну інновацію під керівництвом TechDriver'a, чим зробила бізнес ефективнішим;
- революція: наявність технологічної інновації, запровадженої в компанії під керівництвом TechDriver'a, що позитивно вплинула на розвиток індустрії, у якій працює компанія;
- вплив: як компанія своєю діяльністю загалом впливає на tech-розвиток країни й суспільства.

До номінації «держ_tech» потраплять 25 фахівців у сфері державних технологій України, які розробляють і впроваджують технічні рішення, що підвищують ефективність роботи державних органів, чий позитивний вплив відчуває широка авдиторія

- місія: реальні результати від реалізації ідеї/проєкту, відчутні зміни на краще в роботі державних органів, створені та реалізовані героєм;
- революція: ідея та/або проєкт, що розроблялась та/або реалізовувалась під керівництвом TechDriver;
- вплив: позитивний вплив змін, що сталися завдяки TechDriver'у.

До номінації «tech_світ» потраплять 25 бізнесменів або експертів, які розробляють проєкти, продукти та сервіси, що мають попит на міжнародних ринках, і формують імідж України як країни з високим потенціалом розвитку технологій і tech-інновацій

- місія: наявність унікальної ідеї, проєкту, товару чи сервісу, який довів свою актуальність і попит на міжнародному ринку;
- революція: наявність у компанії глобальних планів розвитку бізнесу;
- вплив: як діяльність проєкту/бізнесу/стартапу під керівництвом TechDriver'а позитивно впливає на tech-розвиток країни та суспільства.

До номінації «tech_людина» потраплять 25 фахівців, які інвестують свій час і ресурси в розвиток tech-індустрії України та її просування у світі

- місія: важливість для TechDriver'а розвивати цифровий складник компанії чи організації, якою він керує чи яку заснував;
- революція: ідеї та проєкти реалізовуються під керівництвом TechDriver'а, безпосередньо позитивно впливають на розвиток tech-індустрії України та її імідж у світі;
- вплив: підприємець, який поєднує бізнес із диджиталом та інноваціями, бізнесмен, чиї компанії – лідери за якістю та швидкістю технологічних впроваджень.
ДЕРЖ_TECH
Найкращий бізнесмен або експерт, який формує світовий імідж України
Людина, чиї проєкти відомі та мають попит в Україні та світі
TECH_СВІТ
Найкращий фахівець у сфері державних технологій України
Експерт, робота якого полягає в цифровізації державних послуг
TECH_ЛЮДИНА
Найкращий фахівець, який зробив вагомий внесок у розвиток tech-індустрії України
Людина, чиї ідеї та рішення впливають на технології, якими користується кожен
Найкращий підприємець, який поєднує бізнес із диджиталом та інноваціями
Бізнесмен, чиї компанії – лідери за якістю та швидкістю технологічних впроваджень


TECH_БІЗНЕС
місяць на голосування
1
5
досвідчених експертів-суддів та ваші голоси
4
переможці,
по одному
в кожній категорії
місяць на голосування
1
5
досвідчених експертів-суддів та ваші голоси
4
переможці,
по одному
в кожній категорії
НАШІ СТАТТІ
Наші партнери
Наші партнери