Спецпроєкти

У Києві продовжать локдаун: подробиці


Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час пресбрифінгу.

Подробиці

Локдаун у Києві продовжать ще на два тижні, тобто до 30 квітня.

«У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше», — зазначив Віталій Кличко.

У столиці не працюватимуть школи й садочки, а громадський транспорт, зокрема метро, курсуватиме тільки за спеціальними перепустками.

Також мер Києва наголосив, щоб керівники закладів і підприємств відправили своїх працівників на дистанційну роботу або надали відпустку.

Заклади харчування можуть працювати тільки навинос або доставляти їжу. Продуктові ярмарки також не працюватимуть.

Віталій Кличко додав, що в медичних закладах різко зросла кількість хворих дітей на COVID-19, зокрема тих, хто потребує штучної вентиляції легень. Тому мер столиці просить батьків обмежити контакти дітей із великою групою людей і дотримуватися протиепідеміологічних заходів.

За минулу добу у Києві зафіксували 1457 нових випадків COVID-19, госпіталізували 536 пацієнтів, а померли 47 людей.  У МОЗ зазначають, що завантаженість ліжок із киснем у Києві становить 83%.

Раніше ми розповідали, скільки мільйонів гривень втратив Київ за перший тиждень локдауну через витрачений час у заторах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь