Спецпроєкти

Дослідження: скільки мільйонів гривень втратив Київ за перший тиждень локдауну через витрачений час у заторах


Агентство «А+С Україна» провело дослідження суми збитків тих, хто витратив свій час на затори.

Дослідження консалтингова агенція «А + С Україна» опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Як рахували збитки?

В «А+С Україна» зазначають, що такого транспортного колапсу в Києві ще не було. Щоб порахувати суму збитків, агентство скористалося сервісом «ТомТом», помноживши кількість проведених у заторах годин на вартість однієї години роботи.

У понеділок, як зазначає агентство, затори на дорозі становили 58%, у вівторок ─ 50%, а в п’ятницю — 42%.

«Якщо спробувати визначити ціну рішення про локдаун із закриттям громадського транспорту в Києві й порівняти соціально-економічні втрати в робочі дні минулого і позаминулого тижня, то вийде 81,3 мільйона гривень», — пояснили в «А+С Україна».

Тобто за перший тиждень обмеженої роботи громадського транспорту Київ втратив три мільйони доларів. Ці збитки не стосуються людей зі спецперепустками.

Також в агентстві зазначають, що наслідки локдауну можуть бути «більш тривалими та непрямими». Водночас цього тижня новий статус-кво в ситуації з транспортом змінюватиметься.

«Колапсу, ймовірно, не буде, але до планування своєї мобільности варто підійти відповідально», — вважають в «А+С Україна».

Раніше ми розповідали, скільки українців пристібаються в авто. Опитування провели в межах кампанії «Пристібайся – не жахайся» серед водіїв і пасажирів в Україні. Зокрема, узяли участь 1 000 добровольців віком 18−50 років у містах Київ, Львів, Маріуполь, Одеса й Харків.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь