Спецпроєкти

Дослідження: скільки українців пристібаються в авто


Компанія Gradus Research провела опитування «Сприйняття та використання пасків безпеки водіями та пасажирами» у грудні 2020 року.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

Скільки українців пристібаються в авто?

Опитування провели в межах кампанії «Пристібайся – не жахайся» серед водіїв і пасажирів в Україні. Зокрема, взяли участь 1 000 добровольців віком 18−50 років у містах Київ, Львів, Маріуполь, Одеса й Харків.

95 % із них вважають, що використовувати паски безпеки важливо, щоб зберегти своє життя в аварії. Але не всі ними користуються постійно.

На передньому сидінні пристібаються 82 % пасажирів, але тільки 52 % із них роблять це постійно. Водіїв, які пристібаються постійно, тільки 39 %, а 48 % роблять це час від часу.

На задньому сидінні пристібаються щоразу тільки 12 % пасажирів. Своїх дітей лише 61 % батьків пристібають завжди.

«Багато людей не усвідомлюють, що використовувати паски безпеки необхідно всім, хто перебуває в автомобілі, зокрема й пасажирам на задньому сидінні. Адже це місце тільки на перший погляд безпечне», ─ зазначив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Раніше ми розповідали, що президент України підписав закон, який посилює відповідальність за керування авто в нетверезому стані.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь