Спецпроєкти

На Великодні свята в Києві планують запровадити додаткові карантинні обмеження


Мер Києва Віталій Кличко заявив, що на Великодні свята в Києві планують запровадити додаткові карантинні обмеження.

Про це він повідомив на брифінгу 16 квітня.

Детальніше

Рішення про послаблення або продовження жорстких карантинних обмежень у Києві ухвалюватимуться з огляду на ситуацію, зважаючи на динаміку захворюваности й заповнености ліжок у лікарнях столиці, насамперед обладнаних подачею кисню.

Також Віталій Кличко зазначив, що завдяки локдауну ситуація з COVID-19 стабілізувалася, але говорити про поліпшення ситуації зарано. Тому є ймовірність, що локдаун продовжать після 30 квітня ще раз.

«Усе буде залежати від динаміки захворюваности й заповнености ліжок у лікарнях столиці, насамперед обладнаних подачею кисню. Поки що говорити про поліпшення ситуації зарано. Бо, як бачимо, не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість ушпиталених у важкому стані. І збільшується кількість смертей. Також у лікарнях досі велика кількість тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки», – наголосив Віталій Кличко.

Тому в міській раді вже готують додаткові протиепідеміологічні заходи та норми на Великодні свята, щоб не відбулося різкого зростання інфікування. Правила розробляє комісія з надзвичайних ситуацій міста.

Мер Києва також зазначив, що нові правила й обмеження оприлюднять до Великодня.

Станом на сьогодні зафіксовано 1 609 нових випадків COVID-19. Летальних випадків – 49, ушпиталено 527 людей.

Раніше ми розповідали, що локдаун у Києві продовжили ще на два тижні, тобто до 30 квітня.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь