Спецпроєкти

Статистика: у Києві з п’ятого квітня оштрафували майже тисячу людей через недотримання протиепідемічних обмежень


За тиждень посиленого карантину, який впровадили з п’ятого квітня, поліція Києва оштрафувала майже тисячу людей за неносіння масок.

Про це повідомила поліція Києва.

Чому стільки людей оштрафували?

В умовах столичного посиленого карантину проїзд у громадському транспорті дозволяється тільки за спецперепустками. Поліція перевіряє наявність цих перепусток, а також стежить за дотриманням протиепідемічних обмежень.

За тиждень поліція перевірила 3 565 об’єктів і склала 160 адмінпротоколів на юридичних осіб за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу про адмінправопорушення — недотримання правил карантину, за що передбачається штраф від 1 000 до 2 000 гривень.

Також правоохоронці склали 976 постанов за перебування у громадських місцях без масок за ч. 2. ст. 44-3 Кодексу про адмінправопорушення, де штраф — від 170 до 255 гривень.

Раніше ми розповідали, що заборонено під час суворого карантину в Києві з п’ятого квітня. Обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня.

«Останніми днями у столиці понад тисяча хворих щодоби. По 35-40 хворих помирають щодня. Понад 700 людей щодоби ушпиталюють. Це й із підтвердженим коронавірусом, і з підозрою на нього, і з пневмоніями. І ось тільки останню годину отримую інформацію з лікарень – які черги стоять зі швидких, що привезли хворих. Інформація про транспорт така, що він переповнений і люди не чують закликів берегтися. Тобто тенденції до поліпшення ситуації в нас поки немає», — зазначив мер Києва Віталій Кличко.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь