Спецпроєкти

7 простих страв зі шпинатом на кожен день


Шпинат – універсальна зелень, тому відмінно підійде абсолютно до будь-якої страви. Він гарний у парі з овочами, грибами, м’ясом, морепродуктами, сирами та горіхами. І може бути як інгредієнтом, так і основною стравою, наприклад гарніром.

Пропонуємо вам сім рецептів зі шпинатом на будь-який смак – якраз вистачить на весь тиждень.

Шпинат рецепти

  • яйця – 3 шт.
  • шпинат – 50 г
  • болгарський перець – ½ шт.
  • броколі – 3-4 суцвіття
  • борошно – 1 ст. л.
  • молоко – 3 ст. л.
  • вершкове масло
  • сіль, перець – за смаком

 

Брокколі відварюємо, шпинат та перець дрібно нарізаємо. Яйця збиваємо з борошном|, додаємо молоко, сіль, перець і ретельно перемішуємо. Кладемо в яєчну суміш овочі. Готуємо на добре розігрітій сковороді із вершковим маслом під кришкою на середньому вогні.

Шпинат ПХ рецепти

  • шпинат – 100 г
  • яблуко – 1 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • м’ята – 2-3 гілочки
  • кефір або натуральний йогурт – 200 мл

Овочі та фрукти миємо та нарізаємо кубиками. Збиваємо всі інгредієнти у блендері до однорідності.

Шпинат рецепти вегетаріанські

  • шпинат – 200 г
  • борошно – 150 г
  • яйце – 2 шт.
  • кефір – 200 мл
  • сода – ½ ч. л.
  • кріп – пучок
  • олія
  • сіль, перець – за смаком

Шпинат та кріп миємо, просушуємо паперовим рушником і подрібнюємо ножем або блендером. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності, солимо, перчимо і даємо тесту настоятися 10-15 хвилин. Смажимо на добре розігрітій сковороді з олією до золотистого відтінку з обох боків.

  • шпинат – 250 г
  • картопля – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • бульйон – 300 мл
  • вершки – 200 мл
  • олія
  • сіль, перець – за смаком

Цибулю та часник подрібнюємо і підсмажуємо в каструлі на олії до легкого золотистого відтінку. Додаємо нарізану невеликими кубиками картопля і бульйон, варимо 15-20 хвилин на середньому вогні. Кладемо в суп промитий шпинат та готуємо ще 5 хвилин на мінімальному вогні. Вливаємо вершки та пюруємо суп блендером. Доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Подаємо з грінками або сухариками.

Шпинат з сиром рецепти

  • шпинат – 400 г
  • картопля – 4 шт.
  • розсільний сир – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 250 г
  • вершки – 100 мл
  • олія – 4 ст. л.
  • сіль, перець, мускатний горіх – за смаком

Борошно просіюємо ситом у глибоку суху миску. Додаємо яйце, сіль та масло, замішуємо тісто. Консистенція готового тесту має бути твердою. Скочуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30-60 хвилин.

Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і натираємо на великій тертці. Шпинат миємо та нарізаємо тонкими смужками. Сир подрібнюємо великою терткою. Усі інгредієнти для начинки змішуємо, додаємо спеції та обсмажуємо на середньому вогні. Додаємо вершки та збиваємо начинку блендером до стану пюре. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розгортаємо тісто і кладемо його у форму для запікання з невисокими бортиками. Викладаємо на тісто начинку та випікаємо 15-20 хвилин. При подачі додаємо зелень.

Шпинат користь і шкода рецепти

  • паста – 300 г
  • креветки – 200 г
  • шпинат – 100 г
  • помідори – 2 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • свіжий сік лимона – 1 ст. л.
  • олія
  • сіль – за смаком
  • перець чилі – до смаку

Пасту відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Креветки чистим. На великій сковорідці розігріваємо олію, додаємо часник, обсмажуємо його недовго. Коли часник пустить запах, дістаємо його, на маслі, що залишилося, обсмажуємо креветки. Додаємо нарізані помідори, шпинат та готову пасту до креветок на сковорідку, потім вливаємо сік лимона. Солимо, додаємо перець чилі, добре перемішуємо. Накриваємо кришкою та прогріваємо на маленькому вогні 2-3 хвилини.

Заморожений шпинат рецепти

  • заморожений шпинат – 680 г
  • тертий імбир – 1 ст. л.
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Шпинат розморожуємо та гасимо на сковороді до 5 хвилин. У великому сотейнику розігріваємо олію та додаємо імбир. Готуємо на середньому вогні 30 секунд, безперервно помішуючи. Шпинат ділимо на три порції і по одній кладемо в сотейник. Додаємо сіль та перець, готуємо 3-4 хвилини, помішуючи. Знімаємо страву з вогню та заправляємо лимонним соком.

Фото: todaysparent.com, cookforyourlife.org, archanaskitchen.com, eatwell101.com, williams-sonoma.com

  

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь