Спецпроєкти

Статистика: кому видали спецперепустки для громадського транспорту в Києві


Департамент транспортної інфраструктури КМДА видав майже 500 тисяч спецперепусток для громадян.

Про це повідомляє КМДА.

Кому видали спецперепустки?

Спецперепустки для проїзду в громадському транспорті насамперед отримали працівники критично важливих сфер: медпрацівники, рятувальники, працівники комунальної, транспортної та соціальної сфер, працівники торгівлі та військові.

Зокрема, видали:

  • закладам охорони здоров’я та фармацевтики – 152 тисячі;
  • сфері промисловости (підприємствам із виробництва та реалізації харчових продуктів, оборонної галузі, машинобудування) – 104 тисячі;
  • центральним органам виконавчої влади, державним і комунальним установам та організаціям, які отримали загалом 81 тисячу спецквитків;
  • військовослужбовцям, рятувальникам, правоохоронцям, органам судової системи – 72 тисячі;
  • підприємствам житлово-комунального господарства – 46 тисяч;
  • працівникам ЗМІ видали – 4 700 спецперепусток;
  • закладам культури, релігійної та ритуальної сфери – 2 700.

«Нагадаю, що через велику кількість заявок ми терміново друкували додатково 100 тисяч спецперепусток. Тимчасові незручності виникли через те, що видавали їх у вихідні. Але в понеділок та вівторок усі, хто потребував, отримали ці документи», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Водночас він додав, що такої кількости виданих спецперепусток удосталь. І наголосив, щоб кияни не купували в інтернеті фейкові спецперепустки.

За статистикою КМДА, у понеділок, 5 квітня, за спецперепустками наземним транспортом скористалися 200 тисяч пасажирів, а метро – майже 152 тисячі. У вівторок, 6 квітня, – 300 тисяч пасажирів наземним транспортом і майже 210,5 тисяч – метро.

«Ми постійно моніторимо ситуацію. І за потреби будемо коригувати графік руху і кількість транспорту залежно від пасажиропотоку. Оскільки заповненість рухомого складу нині в кілька разів менша. Зокрема, тимчасово змінитися може і розклад руху поїздів метрополітену», – додав Віталій Кличко.

Раніше ми розповідали, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила річний газовий тариф.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь