Спецпроєкти

Уряд розповів, як працюватиме метро з п’ятого квітня у Києві і як отримати спецперепустки


З п’ятого квітня у Києві запроваджують жорсткий карантин. Весь громадський транспорт працюватиме за спеціальними перепустками.

Заступниця начальника «Київського метрополітену» Наталка Макогон пояснила, як працюватиме метро.

Як фукціонуватиме столичне метро?

За словами Макогон, метро працюватиме у звичному режимі, дотримуючись графіку, але пускатимуть пасажирів лише за спеціальними перепустками.

Вартість проїзду не зміниться. У Київському метрополітені наголошують, щоб пасажири оплачували проїзд безконтактно.

«І поліцейський, і представник чергового по станції на входах до станції будуть перевіряти перепустки й пускатимуть лише людей, у яких вона є», — зазначила Макогон.

Як отримати перепустки?

Механізм отримання спецперепусток затвердять на засіданні міської комісії у четвер першого квітня. Порядок передбачає отримання перепусток для працівників критичної інфраструктури: медицини, транспорту, соціальних працівників, житлово-комунального господарства, рятувальників, військових і поліції.

Також підприємці повинні самостійно звертатися в департамент підприємництва міської адміністрації, щоб оформити перепустки для своїх співробітників.

«У нас вже є відпрацьовані правила видачі пропусків, вся інформація буде опублікована. За три дні ми зможемо забезпечити пропусками всіх, хто зранку 5 квітня має вийти на роботу для забезпечення життєдіяльності міста», — розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Раніше ми розповідали, що передбачає посилення карантину в Києві.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь