Спецпроєкти

Дослідження: перепрацювання підвищує ризики розвитку хвороб серця та інсульту


У 2016-му 488 мільйонів людей працювали понаднормово – понад 55 годин на тиждень. Таке перепрацювання збільшує ризики розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту.

Про це повідомляє ВООЗ із посиланням на Environment International.

Про трудоголізм, вогорання і втому ми зняли подкаст на нашому YouTube-каналі:

Детальніше

У 2016-му від серцевих захворювань та інсульту померло 745 тисяч людей, які працювали понад 55 годин на тиждень (норма – 35-40 годин).

Порівняно з 2000 роком кількість осіб, які померли через хвороби, спричинені перепрацюванням, зросла на 29%. За 16 років смертність від серцевих захворювань через перепрацювання збільшилася на 42 відсотки, від інсульту – на 19% відповідно.

Ризики розвитку ішемічної хвороби серця зростають у трудоголіків на 17%, а шанси заробити інсульт – на 35%.

І ще трохи статистики: близько 9% населення світу працює більш як 35-40 годин на тиждень.

Корисні матеріали про роботу, ризики перепрацювання та вигорання

Перепрацювання має й інші шкідливі наслідки для здоров’я. Люди, які часто затримуються на роботі, більш схильні до алкоголізму, частіше мають проблеми з ШКТ і страждають через синдром дефіциту уваги. Про інші проблеми трудоголізму детальніше можна почитати в нашому матеріалі.

А за цим посиланням ви знайдете історію про розвиток емоційного вигорання. Нагадаємо, що ВООЗ у 2019-му визнало емоційне вигорання хворобою. Його часто діагностують у трудоголіків, які мають в оточенні таких самих схиблених на роботі людей. Тож читайте, як розпізнати емоційне вигорання, чому його не варто ігнорувати і як із ним боротися.

Ще ми маємо корисний чеклист – він допоможе зрозуміти, чи не час вам змінювати роботу або навіть сферу діяльности.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь