Спецпроєкти

В Україні відкриють Президентський університет: які дисципліни в ньому викладатимуть?


Президент України підписав Указ № 217/2021 «Питання проєкту «Президентський університет», який дозволяє старт проєкту реалізації Президентського університету.

Концепцію проєкту Володимир Зеленський презентував сьогодні, 31 травня, під час участи у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука».

Що відомо про Президентський університет?

Як зазначають у пресслужбі Офісу президента, університет має стати освітнім і науковим центром, що, зокрема, забезпечить підготовку студентів для стратегічних галузей розвитку держави.

«Це заклад вищої освіти, який буде готувати людей майбутнього, який збере в одному місці найкращих викладачів і навчатиме спеціалістів, що зможуть розв’язувати важливі завдання для захисту нашої держави в дуже важливих, пріоритетних, найактуальніших напрямах – напрямах сьогодення й завтрашніх викликів», – розповів Володимир Зеленський під час підписання указу.

Головні напрями навчання:

  • інформаційні технології;
  • кібербезпека та штучний інтелект;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні технології;
  • біотехнології та науки про здоров’я;
  • енергетичні технології;
  • глобалізація та міжнародні комунікації.

До університету відбиратимуть найкращих випускників. Перший набір становитиме 120 осіб (шість напрямів по 20 студентів), у наступні п’ять років набиратимуть уже до 600 студентів.

Навчання розпочнеться за 6 напрямами 2023 року. Планується також обов’язкове працевлаштування студентів після закінчення навчання в державних компаніях, дослідницьких і наукових установах, центральних органах влади.

До викладання запрошуватимуть українських фахівців та іноземних викладачів. А методика навчання відбуватиметься за принципом 30 % теорії та 70 % практики.

Раніше ми розповідали, що в освітньому просторі TUMO Kyiv відкривають набір на вісім спеціальностей у галузі креативних технологій. Безплатне навчання зможуть пройти 450 підлітків із Києва.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь