Спецпроєкти

Величезний валун: в Києві відкрили пам’ятник материнству (фото)


У Києві в Маріїнському парку відкрили пам’ятник, присвячений материнству в вигляді валуна.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Національної дитячої стаціонарної лікарні «Охматдит».

Що відомо про це валун?

В «Охматдиті» розповідають, що цьому валуну 1,8 мільярдів років. Відтепер він символізуватиме важку материнську працю протягом всієї історії людства.

«Назва Охматдиту містить в собі двох осіб — дитину та маму. У нашій лікарні ніколи не розглядали благополуччя дитини без мами. Тому що ці двоє формують собою окремий світ. Мами роблять титанічну працю протягом тисячоліть людської історії. Матерям давно вже варто поставити пам’ятник…», — розповіли в «Охматдиті».

Відкриття пам’ятника відбулося у День матері, що у 2021 році припав на дев’яте травня. Валун прикрасили малюнками дітей, які зараз лікуються в «Охматдиті».

Монумент встановлено за підтримки холдингу НАС, РМА «Спільна перемога» і РАТЕГ.

Раніше ми розповідали, що у світі бракує 900 тисяч акушерок, а пандемія тільки погіршує цю ситуацію. Через такий великий дефіцит у світі тисячі жінок не отримують кваліфікованої допомоги, помирають під час вагітности й пологів, страждають від серйозних захворювань і можуть стати людьми з інвалідністю.

Автори дослідження вважають, що однією з причин такого дефіциту медичних спеціалістів є гендерна нерівність. Тобто сексуальному й репродуктивному здоров’ю жінок не приділяють потрібної уваги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь