Спецпроєкти

В Україні ушпиталили двох людей зі штамом коронавірусу «Дельта». Він у 1,6 раза заразніший, ніж «Альфа»


В Україні вже є два випадки зараження штамом коронавірусу «Дельта». Про ці випадки розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Звідки в Україні цей штамм?

За словами Данілова, з індійським штамом COVID-19 ушпиталили двох людей – 66-річну жінку і 16-річного підлітка. Нещодавно вони повернулися з Росії.

За повідомленнями НАН України, в РФ індійський штам є широко розповсюдженим. Через це нова хвиля COVID-19 може розпочатися в Україні ще влітку, зазначають експерти.

Зараз українцям радять утриматися від поїздок до РФ, Великої Британії та Португалії, де штам «Дельта» зараз найбільш розповсюджений.

Що відомо про штам «Дельта»

Вірус є у 1,6 раза заразнішим, ніж «Альфа». Також він частіше призводить до госпіталізації (у 2,26 раза) та у 1,45 раза – до реанімації.

Поки що в Україні існує тільки чотири лабораторії, де можна виявити індійський штам. Дві з них приватні, дві – державні.

Сьогодні апарат РНБО збирався на засідання, де мали вирішити, чи потрібно запроваджувати обов’язковий ПРЛ-тест для осіб, які приїхали з РФ, Білорусі, Індії та Великої Британії.

Раніше ми розповідали, як в Україні можна щепитися від COVID-19. Два автори bit.ua вже вакцинувалися – про запис на щеплення, черги у пунктах вакцинації та самопочуття можна почитати тут і ось тут.

Також пояснюємо, що робити, якщо випадково пропустив/-ла термін вакцинації другою дозою. Спойлер – без паніки, ще не все втрачено.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь