Спецпроєкти

У США розглянуть законопроєкт «імені Брітні Спірс»: розповідаємо, чому це дуже важливо для людей під опікою


До Конгресу США на розгляд внесли законопроєкт «імені Брітні Спірс», що має надати людям, які перебувають під опікою, можливість подати позов про скасування опікунства або зміни опікуна без доказів насилля та експлуатації.

Про це пише Variety.

Більше про законопроєкт

Акт свободи та права звільнення від експлуатації створили американські політик і політикиня Чарлі Кріст і Ненсі Мейс.

У разі його ухвалення люди, які перебувають під опікою, дістануть можливість подати позов про скасування опікунства або зміни опікуна без доказів насилля та експлуатації з боку свого опікуна чи опікунки.

У червні під час свого виступу в суді Брітні Спірс просила суддю скасувати опікунство над нею й не вимагати доводити експлуатацію співачки, зловживання обов’язками її батька та погане поводження з нею.

«Зловмисні опікуни можуть бути нескінченним кошмаром, і, на жаль, ми не знаємо, скільки людей утримується в полоні проти їхньої волі за порушеною системою опіки: відповідно до Акту про свободу ми б звільнили Брітні разом із незліченною кількістю людей літнього віку та людей з інвалідністю, що потерпають від зловживань та експлуатації через шкідливу систему», – заявив один з авторів законопроєкту Чарлі Кріст.

За законопроєктом для опікуна призначатимуть супервайзера, який контролюватиме його поведінку, ознаки насилля над людиною, яка перебуває під опікою.

І супервайзер, і опікун повинні будуть здавати звіти про їхні фінансові доходи для уникнення конфлікту інтересів.

«Брітні Спірс постійно обмежують у базових людських правах під приводом “піклування” – це має бути заборонено», – додає авторка законопроєкту Ненсі Мейс.

Законопроєкт мають ухвалити в Палаті представників США. Чекаємо!

Нагадаємо, що Вищий суд Лос-Анджелеса дозволив Брітні Спірс найняти власного адвоката у справі про опікунство Меттью Розенгарта.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь