Спецпроєкти

Найбільш знакові пісенні колаборації «Бумбоксу»


Пригадуємо разом хіти-колаби «Бумбоксу». Серед них – із Сашком Чемеровим, Дмитром Шуровим і Джамалою, Тіною Кароль, групою «Крихітка». А 19 серпня гурт уперше зіграє великий концерт у київській резиденції Osocor. Цікаво, чи будуть там згадані артисти?

«Любила» із Сашею Чемеровим та «Тримай мене» із The Gitas

«Любила» – це один із найсвіжіших хітів, створений у колаборації «Бумбоксу» із Сашею Чемеровим. Ідея дуету й пісні належить Саші. Шлях «Любила» до створення пісні зайняв кілька місяців. У підсумку: Андрій Хливнюк написав другий куплет, Саша Чемеров – увесь інший текст, до аранжування долучився гітарист «Бумбоксу» Дмитро Кувалін.

Саша Чемеров

Попри романтичну назву, «Любила» зовсім не про пристрасні переживання до дівчини. Пісня присвячена взаєминам із Батьківщиною. «А чи любить тебе твоя країна так само сильно як ти її?», – саме таким запитанням Саша пояснює головний сенс пісні.

«Любила» – вже друга дуетна пісня Чемерова й «Бумбокс». Андрій Хливнюк навіть відмовляв Сашу від другої спільної роботи. Перша пісня «Бумбокс» та команди Чемерова The Gitas «Тримай мене» вийшла влітку 2018-го й стала безумовним суперхітом – як у радійних та диджитал-чартах, так і на концертах.

«Безодня» із Тіною Кароль

Для Тіни – це перший дует. І підштовхнув її на дебют саме Андрій Хливнюк. Він зізнався: коли писав «Безодню», мріяв саме про таке тембрально-емоційне звучання, яке пісні надала Кароль. Для запису пісні знадобилися лише одна репетиція й одна студійна сесія, над аранжуванням працювали місяць, а мастеринг зводили у США.

«Ангела» із «Крихітка»

Нове прочитання гуртом «Бумбокс» відомого хіта «Крихітки» вийшло не менш ліричним, глибоким та знаковим, ніж оригінал. А кліп «Ангела» претендує на звання концептуального шедевра. Сценарій мав фінальний зміст завдяки ідеї Андрія Хливнюка використовувати символізм іспанських і голландських натюрмортів для відтворення сенсу важливих історичних подій останнього часу. Так у кліпі «Ангела» виникли відсилання до Євромайдану, білоруських протестів та війни на Донбасі. Режисер Стас Гуренко радить дивитися та слухати вдумливо.

«Злива» із Джамалою та Дмитром Шуровим

«Злива» має символічне історичне значення для країни. Її прем’єра відбулася напередодні річниці Революції гідності та стала саундтреком фільму «Зима, що нас змінила». Андрій написав цю пісню всього за одну ніч у період найстрашніших подій Євромайдану: «Я сидів один у порожньому будинку на Рейтарській у лютому 2014-го й написав «Зливу». У тому будинку тоді нікого не було, тому що через вбивства всі злякалися та втекли з Києва».

Нагадуємо, що раніше ми писали про те, під які українські треки найкраще займатися спортом. До речі, до тієї добірки потрапила й одна з колаборації «Бумбоксу».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь