Спецпроєкти

Останній жовтневий вікенд: що робити вихідними?


Традиційно радимо, що робити вихідними.

Куди піти в Києві

Не кажіть, що ви збираєтеся пропустити святкування Хеловіну. Якщо ви щеплені або маєте ПРЛ-тест, пропонуємо добірку місць, де можна провести ідеальний хеловінський вечір у столиці.

Подивитися всі місця можна за посиланням.

Що дивитися

Полювання / Jagten

Режисер: Томас Вінтенберг
Рік: 2012

«Ще по одній» ви напевне дивилися, тож час згадати ще одну варту уваги стрічку Вінтенберга – теж з Мадсом Міккельсеном в головній ролі. 

Міккельсен грає вихователя в дитячому садочку, якого помилково звинувачують в педофілії. У фільми розкривається, як людина в один момент може стати вигнанцем, від якого відвертаються навіть родичі та друзі.

Подивитися можна на Amazon.

Три білборди за межами Еббінга, Міссурі / THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

Режисер: Мартін Макдонах
Рік: 2018

Ми не змогли згадати жодного переглянутого фільму з Френсіс Макдорманд, де вона б не була неперевершеною. Одна з улюблених стрічок редакції – «Три білборди за межами Еббінга, Міссурі» – так, ми знову обрали для вас драму.

За сюжетом героїня Макдорманд – Мілдред – хоче розшукати гвалтівників і вбивць своєї доньки. Через те, що розслідування не зрушає з місця, жінка орендує три білборди з написами: «Згвалтована, поки вмирала», «Все ще немає арештів?» та «Як так сталося, шерифе Віллоубі?». Мілдред майже ніхто не підтримує в її боротьбі, та складати руки вона не планує.

Подивитися можна на Amazon.

Коли падають дерева

Режисерка: Марися Нікітюк
Рік: 2018

Врешті дісталися і до українського кіно. В центрі сюжету – маленька бунтарка Вітка, її сестра-підліток Лариса та кохання останньої – бандит Шрам. Лариса вже закінчила школу і мріє скоріше втекти із своїм хлопцем подалі – від провінції, від родичів та односельчан, які її засуджують. Та наскільки молоді закохані готові до свободи?

Подивитися можна на Takflix.

Прибиральниця / Maid

Режисер:
Рік: 2021

Міні-серіал про 25-річну Алекс, яка тікає від чоловіка-алкоголіка та намагається влаштувати краще майбутнє для себе та своєї маленької доньки Медді. Матері з дитиною доведеться ночувати де попало, переживати злидні і при цьому намагатися не здаватися.

Серіал заснований на мемуарах письменниці Стефанії Ленд.

Подивитися можна на Netflix.

Якщо ж хочете влаштувати класичний хеловінський вечір з хорорами, маємо такі добірки:

Не у своєму тілі: 10 боді-хорорів, які зроблять вам боляче
Окрім «Крику» та «Жахів на вулиці В’язів»: не найбанальніші фільми жахів до Хеловіну

Що приготувати

Не будемо оригінальними – до Хеловіну найкраще пасують страви з гарбуза. За посиланням маємо цілу добірку таких страв, а поки ділимося одним з рецептів – гарбузово-сирною запіканкою.

Що для цього знадобиться:

  • 400 гр сиру;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. ванілі;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • плитка чорного шоколаду (за бажанням).

Гарбуз нарізаємо скибками – не надто маленькими, але не величезними. Викладаємо у форму для запікання, трошки бризкаємо олією та залишаємо в розігрітій до 190°C духовці приблизно на пів години.

Доки гарбуз запікається, змішуємо сир, яйця, масло, ваніль, цукор та сіль блендером. Має вийти акуратна однорідна маса. До неї додаємо запечений гарбуз та ще раз проходимося блендером.

Отриману масу перекладаємо до змащеної вершковим маслом форми. Випікаємо пів години за 180°C.

Якщо хочете запіканку з шоколадом, покришіть на неї плитку та залиште в духовці ще на 5 хвилин.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь