Спецпроєкти

«Зроби перерву»: Instagram анонсував функцію психічного захисту підлітків


Соціальна мережа Instagram анонсувала оновлення, де з’явиться функція психічного захисту підлітків. Функція заохочуватиме користувачів робити паузи.

Про це йдеться у матеріалі The Verge.

Наразі розробники тестують функцію захисту. Відтак, Instagram через оновлення планує відмежовувати підлітків від потенційно шкідливого контенту. У Facebook сподіваються, що такі рішення позитивно вплинуть на психічний захист дітей.

«Ми маємо намір представити те, що, я думаю, матиме велике значення: коли наші системи будуть бачити, що підлітки дивляться один і той же контент знову і знову і він не сприяє їх добробуту, ми спонукатимемо підлітків до перегляду іншого контенту», — повідомляє віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг.

Крім цього, застосунок буде «нагадувати» користувачам зробити перерву в користуванні і відволіктись на інші заняття.

У Facebook сподіваються, що таким чином зможуть зменшити репутаційні втрати після виступу ексспівробітниці компанії Френсіс Хаген, яка розповіла, що у Facebook знали про деструктивність алгоритмів компанії, які видають дітям матеріали, що шкодять їхній психіці.

Нагадаємо, що Facebook опублікував своє дослідження впливу Instagram на психічне здоров’я підлітків.

Також раніше ми писали, що Facebook призупинила роботу над Instagram Kids, а натомість компанія покращить функції батьківського контролю.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь