Спецпроєкти

«Тисяча Зеленського»: за два дні українці витратили понад 130 мільйонів гривень


У межах програми «єПідтримка» впродовж 19-20 грудня українці вже витратили 134 мільйони гривень.

Про це в ефірі «Свобода слова» на ICTV розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

134 мільйони

«За вчора й за сьогодні 134 мільйони гривень уже потрачено українцями у тих сферах, які постраждали від коронавірусу – це кінотеатри, книгарні, тобто ця програма рухається вперед», – повідомив Денис Шмигаль.

На що витрачають

У Міністерстві культури України визначили, що найчастіше «ковідну тисячу» витрачають на кіно. Міністр культури Олександр Ткаченко розповів, куди йдуть кошти за вакцинацію:

  1. Кінотеатри.
  2. Книжкові крамниці.
  3. Театри.

За словами Ткаченка, на 6-му місці – музичні групи, на 10-му – виробництво та дистрибуція відеофільмів, на 11-му – туристичні атракції та шоу.

«На жаль, у списку витрачених “ковідних тисяч” немає музеїв. Тому нагадую всім працівникам музейної справи про таку важливу річ, як промоція своїх закладів. А українців закликаю обрати для свого дозвілля і похід в музей також», – зазначає міністр.

Скільки карток оформили

Міністр цифрової трансформації у своєму Тelegram розповів, що від початку старту виплат «ковідних тисяч» понад три мільйони українців вже успішно скористалися послугою «єПідтримка» та оформили картки.

«Більшість із них уже отримали гроші (Монобанк, Альфа-банк та А-банк почали платити раніше), клієнти інших банків, які приєдналися до проєкту, отримають протягом 10 днів», – написав Федоров.

«Нагадаю, що попередньо проєкт розрахований на один рік, тому всі точно встигнуть», – написав міністр.

Тиждень тому запустили Пілот програми «єПідтримка», на який зареєструвалися понад 4,5 мільйона українців. За цей час понад 4,1 млн українців оформили спеціальні картки.

Раніше ми розповідали деталі про виплату тисячі гривень українцям за вакцинацію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь