Спецпроєкти

В Україні створили ще один венчурний фонд на $50 млн


Фонд із Кремнієвої долини Catapult, акселератор USMAC  і центр StrategEast запускають в Україні новий інвестиційний фонд на $50 млн.

Про це повідомляє SPEKA.

Що сталось

Навесні в Україні з’явиться ще один новий інвестиційний фонд для стартапів. Зазначається, що фонд вкладатиме в стартапи на ранніх стадіях. Ним керуватимуть американський стартап-акселератор USMAC і фонд Catapult. Діяльність фонду попередньо розрахована на 10 років. За цей час інвестори планують вкласти в українські проєкти $50 млн.

Очолять фонд співзасновник USMAC Кріс Беррі та керівний партнер Catapult Джонатан Тауер. Сама компанія Catapult не вкладатиме гроші в український фонд, оскільки інвестує у стартапи на пізніших стадіях. $50 млн для фонду планують зібрати серед приватних українських інвесторів, а також міжнародних фінансових установ. USMAC буде допомагати стартапам з акселерацією.

Головним завданням фонду є навчити бізнесменів з традиційних секторів економіки інвестувати в високі технології.

Крім того, подібні інвестиційні фонди відкривають у Казахстані та Грузії. Обсяг фонду, який базуватиметься у Тбілісі, становитиме $30 млн., а обсяг фонду в Казахстані — $50 млн.

Читайте також

Awesomic відмовився від гранту USF на користь іншого стартапу. 

Український фонд стартапів роздав $425 000. Хто отримав гранти. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь