Спецпроєкти

У костелі Святого Миколая завершилися ремонтні роботи – фото


31 січня 2022 року завершилися ремонтні роботи в костелі Святого Миколая, який на початку вересня постраждав унаслідок пожежі.

Про це повідомив представник благодійників Масі Найєм.

Що відомо про ремонтні роботи?

Нагадаємо, що 3 вересня 2021 року в Києві в костелі Святого Миколая відбулася пожежа між першим і другим поверхами, але вогонь швидко розповсюдився на покрівлю будівлі.

Полум’я загасили, проте унікальний орган вогонь повністю знищив. За офіційною версією МВС, пожежа розпочалася із загоряння електродротів усередині дерев’яного корпусу органа, яким було понад 40 років.

Ремонтні роботи відбулися лише за кошти благодійників. Одразу після пожежі декілька бізнесменів заявили, що пожертвують гроші на відновлення костелу. Серед них є засновник і співвласник компанії Rozetka Владислав Чечоткін, співзасновник monobank Олег Гороховський, співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер і голова правління «Альфа-Банку» Вікторія Михайльо.

Загалом про допомогу повідомив 21 бізнесмен і вдалося зібрати 21 546 802,90 гривень.

На протиаварійні та ремонтні роботи витратили 19 378 943,83 гривні. На технічне обстеження будівлі з рекомендаціями щодо усунення її аварійності та розроблення робочого проєкту витратили 1 296 587,00 гривень. Серед інших робіт:

  • державна експертиза робочого проєкту – 44 947,48 грн;
  • протиаварійний ремонт: утримання служби замовника, технічний нагляд за проведеними роботами – 725 330,40 грн;
  • авторський нагляд за будівельними роботами – 100 994,19 грн.

Також благодійники започаткували БО «ФОНД КОСТЕЛУ СВ. МИКОЛАЯ», на якому ще залишилося трішки більше ніж 8 мільйонів гривень. Куди підуть ці гроші, представник благодійників Масі Найєм повідомить згодом.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь