Спецпроєкти

Поліція відкрила справу через знесення гуртожитку НАН


Поліція відкрила справу через знесення гуртожитку НАН на вулиці Метрологічній, 1.

Про це повідомила поліція Києва на своїй сторінці у фейсбуці.

Подробиці

11 січня стало відомо, що в Києві почали зносити гуртожиток НАН на вулиці Метрологічній, 1. Ще у 2016 році будівлю визнали непридатною для подальшої експлуатації. А через сукупність пошкоджень опорних та огороджувальних конструкцій, значну втрату теплотехнічних характеристик зовнішніх стін, невідповідність об’ємно-планувальних рішень та санітарно-гігієнічних вимог проведення реконструкції визнали недоцільним.

У 2019 році частину території біля гуртожитку віддали ТОВ «Інтербуд-ТМ», яке входить до групи «КСМ-груп».

О 9 ранку 11 січня почалися будівельні роботи та знесення гуртожитку. Видання LB.ua розповідає, що «мешканців буквально випихали з помешкання, не дозволивши зібрати ані речі, ані гроші, ані документи. Невідомі вибивали вікна та силою викидали з помешкання людей, які не хотіли покидати свій дім». А деякі люди прожили в цьому гуртожитку близько 20 років.

У НАН стверджують, що мешканців тричі повідомляли про переселення і пропонували переселитися в інші помешкання. Після цього, за словами установи, більшість мешканців переселилися в інші гуртожитки.

«Група осіб, які незаконно захопили та залишались у будівлі гуртожитку по вул. Метрологічна, 1 у Голосіївському районі м. Києва, не є співробітниками НАН України та не перебувають із НАН України у жодних юридичних правовідносинах. Їм, як і іншим, також було запропоновано переселення до інших гуртожитків, проте вони наполягали на отриманні квартир у новобудовах», – заявили в НАН.

Справу відкрили в поліції Києва

Голосіївське управління поліції відкрило справу за фактом самоправства на вулиці Метрологічній.

«Відкрито кримінальне провадження за ст. 356 Кримінального кодексу України – самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника», – заявили в поліції.

Слідчі попередньо встановили, що між мешканцями гуртожитку та будівельниками виник словесний конфлікт. Наразі слідчі зібрали всі необхідні матеріали та перевіряють законність документів на проведення будівельних робіт на території гуртожитку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь