Спецпроєкти

Хто такий музикант Khalid і що про нього варто знати перед концертом у Києві


17 травня американський співак та сонграйтер Khalid виступить у Києві в межах світового туру на підтримку майбутнього альбому Everything Is Changing.

Пісні нової зірки соулу та R&B мають уже понад 30 мільярдів прослуховувань на музичних платформах, і треки неодноразово номінувалися на премію Grammy. Ним захоплюється сер Елтон Джон, а видання Time називає молодого виконавця одним із найвпливовіших людей у музичній індустрії.

Розповідаємо все, що потрібно знати про артиста та чому його концерт може стати одним із головних пунктів у вашому весняному to-do-лісті.

Від обдарованого тинейджера до хітмейкера

Khalid увірвався на велику сцену у 2017 році з мультиплатиновим синглом Location незадовго до закінчення середньої школи та блискавично здобув контракт із мейджором на реліз свого першого альбому American Teen. Міжнародний рівень виконавця підтвердив гучний дует із Біллі Айліш – пісня Lovely, а також серія колаборацій із майстрами різних жанрів – від топових диджеїв Marshmello та Martin Garrix до попзірок: Shawn Mendes, Halsey, P! nk і Benny Blanco.

Традицію творчих союзів продовжили спільний бенгер разом із гуру танцювальної електроніки Disclosure з назвою Know Your Worth та хіт Beautiful People з Едом Шираном.

Другий лонгплей Free Spirit відразу стартував із першої позиції музичного чарту Billboard Top 200. Добре сприйнята з боку критиків платівка засипала співака градом різноманітних премій, а впливове видання Rolling Stone називає Khalid не інакше як «вундеркінд попмузики»

А про що третій альбом?

У межах світового туру Khalid представить свій третій лонгплей Everything Is Changing, присвячений особистісному зростанню та пошуку цілей.

За словами артиста, новий альбом «справді робить крок уперед, оскільки всі пісні зосереджені навколо спроби знайти мету й самовідчуття у світі, де все пов’язане в цифровий спосіб, але емоційно відключене». Everything Is Changing описує перехід людей у ​​нову еру постпандемії.

«Оскільки всі ми виходимо з карантину у світ, наважуємося на більше й намагаємося відновити зв’язок із людьми, яких не бачили більш ніж рік, я сподіваюся, що посил, досліджений в альбомі, розпочне діалог і дозволить людям дістати доступ до своїх почуттів у новий спосіб», – розповідає Khalid.

Його пісню слухали навіть у космосі

Прем’єра треку New Normal із майбутнього альбому Everything Is Changing відбулася під час запуску космічного корабля Virgin Galactic Unity 22. Після завершення місії шатла артист виступив перед усією командою, включаючи сера Річарда Бренсона.

Витоки та джерела натхнення

У музиці Khalid відчувається вайб перших релізів Френка Оушена, і це не дивно, адже соулзірка відкрито говорить, що від самого початку надихався творчістю Френка. Водночас видання New York Times порівнює стиль Khalid із ранніми мікстейпами The Weeknd та композиціями британського виконавця Sampha. А співак неодноразово зізнавався, що є прихильником гурту Fleetwood Mac, а платівка Dreams – одне з найпотужніших джерел натхнення для нього. 

Та найбільше на творчість артиста вплинула його мати Лінда Вулф – музикальні здібності юнак успадкував саме від неї. Лінда не лише була солісткою армійського хору, а й пристрасною шанувальницею R’n’B-виконавців на кшталт гурту TLC та Бренді Норвуд. За словами музиканта, саме мамі він завдячує своєю кар’єрою та вважає її головним критиком і найкращим другом.

Серед фанів Khalid – сер Елтон Джон та Кендрік Ламар

У межах серії Spotify Singles сер Елтон Джон записав кавер-версію синглу Young Dumb & Broke. «Я відкрив для себе музику Khalid кілька років тому й відтоді є його шанувальником», – коментує рок-легенда. «Він прекрасний автор, співак і безперечно стане великим артистом із тривалою та насиченою кар’єрою».

Серед шанувальників творчості Халіда також Кендрік Ламар, Айс Кьюб, Келлі Роулендс, Тревіс Скотт, Ліл Яхті та Фіннеас О’Коннелл, брат Біллі Айліш.

Купити квитки на концерт Khalid на concert.ua

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь