Спецпроєкти

Рада федерації Росії дала згоду на використання збройних сил РФ за кордоном – в так званих «ЛНР» та «ДНР»


Рада Федерації дала згоду на використання Збройних сил РФ за межами території РФ – тобто в так званих «ЛНР» та «ДНР». Про визнання незалежності самопроголошених республік вчора під час відеозвернення оголосив президент Росії Володимир Путін. 

Рішення щодо використання ЗС РФ за межами РФ ухвалили одностайно. Заступник міністра оборони РФ Микола Панков під час засідання заявив про «загострення ситуації на Донбасі» і те, що «Росія має взяти мешканців під свій захист».

Такі новини повідомляє Інтерфакс.

Деталі

Спікерка палати Валентина Матвієнко наголосила, що подібне рішення «має допомогти уникнути війни у ​​регіоні».

«Прийняття сьогодні рішення Радою Федерації про згоду на використання Збройних Сил спрямоване на встановлення миру на Донбасі. Направлено на те, щоб зупинити цю кровопролитну громадянську війну, щоб надалі не допускати обстрілу мирних селищ, мирних громадян, щоб створити нормальні умови для життя людей та забезпечити безпека», – заявила Матвієнко під час засідання.

Ось сам документ:

Нагадаємо, що вчора, 21 лютого, Путін підписав указ про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР». Також президент Росії та представники самопроголошених республік підписали угоди про дружбу і взаємну співпрацю.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь