Спецпроєкти

Рухаємо економіку – добірка київських кафе і ресторанів, які працюють в умовах війни


Український уряд вже декілька разів наголошував на необхідності населенню виходити на роботу, платити податки і рухати економіку. Тим часом українські війська з боями відкидають росіян на захід і схід від столиці, завдяки чому загроза артилерійських і авіаційних обстрілів зменшується.

До Києва повертається нормальне життя – відкриваються більше ресторанів і кафе. Це означає, що тепер можна приємно посидіти в улюбленому закладі й тим самим допомогти людям отримати зарплату, а економіці вижити у скрутні часи. Крім цього, майже всі заклади допомагають нашим військовим, медикам і волонтерам. 

Редакція bit.ua склала добірку відкритих київських закладів.

Papa Feta  

Адреса: вулиця Гончара, 67 

Час роботи: 10.00-19.00

Instagram

На початку квітня відкрився заклад на Гончара 67. Прцюють за трохи скороченим, але все ж таки автентичним грецьким меню.

Протягом дня готують їжу та безкоштовно пригощають військових, медиків, поліцейських, а також представників ДСНС.

Mercato Italiano

Адреса: пл.Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 6 поверх 

Час роботи: 11.00-18.00 

Instagram

Сімейний італійський ресторан Mercato Italiano відновив роботу у квітні. У меню: сніданки цілий день, декілька видів піц, основні страви з м’яса та риби, ризото, паста власного приготування. Скуштувати можна у закладі або замовити з собою.

Mocco Boutique

Адреса: вулиця Хрещатик, 15/4 (Пасаж).  Телефон: 0443002909

Час роботи: 10.00-19.00

Instagram

В меню зібрані страви європейської, україньської та паназійської кухонь. Заклад також працює на доставку та самовивіз.

Тісто, сир і тітка Белла

Адреса: вулиця Хорива, 1/2

Час роботи: 11.00-17.00

Instagram

Заклад з початку війни щодня готує понад 500 порцій їжі, зокрема й піцу для військових. Допомогти команді можна зробивши передзамовлення на піцу майбутнього на сайті. Піца Майбутнього – це піца, яку ти купуєш зараз, а з’їси одразу після Перемоги.

ESHAK

Адреса: вулиця Велика Васильківська,  85/87

Час роботи: 11.00-18.00

З 14.00 – 16.00 в закладі безкоштовно годують людей літнього віку.

Instagram

24 лютого ресторанний холдинг Bulldozer Group Ukraine розпався. Тому мережі ESHAK у звичному для киян сенсі вже не існує. Згодом на гостей чекатиме новий брендинг та змінена концепція. Наразі ж українська команда готує обіди для ЗСУ, Територіальної оборони, лікарень та волонтерів. Від 31 березня можна завітати до ESHAK на Великій Васильківській та скуштувати чебуреки, хінкалі та стейки з запеченими овочами.

Завертайло

Адреса: вулиця Межигірська, 7

Час роботи: 10:00-17:00

Instagram

З середини березня заклад відновив роботу та знов пригощає киян кавою випічкою власного виробництва. За бажанням можна «підвісити» каву для військових, пожежників, лікарів (ви сплачуєте, а військові/пожежники/лікарі, які завертають у гості, пригощаються). Зробити це можна тут.

Honey

Адреса: вулиця Ярославів вал, 20 (незабаром планують відкрити і заклад на Подолі)

Час роботи: 10:00-17:00

Instagram

Кафе-кондитерська Honey зараз пропонує каву та десерти, а також випічку власного виробництва. Як і в Завертайло, в Honey готують їжу для ЗСУ і можна «підвісити» каву для військових, пожежників, лікарів.

ZigZag Cafe

Адреса: вулиця Рейтарська, 13

Час роботи: 10.00-16.00

Instagram

Заклад готує напої через віконце take away для всіх бажаючих. З 31 березня можна посидіти на відкротму літньому майданчику та замовити дещо з меню.

З початку війни команда Зиґзаґу та Комети готує їжу та напої для ЗСУ, Територіальної Оборони, лікарень та літніх людей, які цього потребують. Допомогти закладам можна за посиланням.

Mates

Адреса: вулиця Гоголівська, 25

Час роботи: 11.00-17.00

Instagram

Тут готують каву та десерти, а нещодавно запустили основне меню: можна замовити борщ з копченою грушею, сметаною та хлібом (75 грн), налисники з творогом, сметаною та медом (85 грн), канапки з оселедцем, печеним буряком (115 грн).

Заклад збирає кошти, продукти і тари для їжі військовим та медикам. Більше дізнатись про те, як допомогти можна на сторінці закладу в Instagram.

Mimosa Brooklyn Pizza

Адреса: вулиця Басейна, 1/2

Час роботи: 12.00-16.00

Instagram

В Mimosa зараз готують піццу «Чотири сири», «Пепероні», «Трюфель та сир фонтіна» в форматі to go. Також в меню є безалкогольні напої. На фасаді підготували кілька столиків аби за бажанням можна було з’їсти піцу на вулиці. З початку війни команда закладу займається волонтерьскою діяльністю та готує їжу для ЗСУ.

Дилетант

Адреса: вулиця Юрківська, 57/17

Час роботи: 10.00-16.00

Instagram

В закладі можна замовити каву, десерти, круасани, сирники, сирну вівсянку, ллняну кашу, омлет. Всі зароблені кошти спрямовують на волонтерську діяльність. Допомогти команді Дилетанту можна тут.

Spicy Nospicy

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 114

Час роботи: 12.00-17.00

Instagram

Якщо скучили за паназійською кухнею, завітайте до Spicy Nospicy. Тут можна замовити: Том Ям з креветками, Назі Горенг (Індонезійський рис з куркою, креветками, яйцем та соусом самбал), Пад Тай (Тайська рисова локшина з куркою, креветками, яйцем, тофу та овочами). Ціна за будь-яку страву – 250 грн. Весь прибуток від продажу йде на приготування їжі для ЗСУ, ТРО, лікарень та волонтерів. Підтримати волонтерську діяльність закладу можна за посиланням.

Milk Bar

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 16

Час роботи: 10:00-17:00 (кухня працює до 16:30 графік може змінюватись)

Доставка: 10:00-16:00

Instagram

Заклад відкрився в середині березня. Зараз в Milk Bar можна замовити: яєчню, каші, сирники, бургери та фірмові десерти. Нещодавно додали тост зі скремблом та лососем, Milk Bar burger з беконом та бататом фрі, сирники зі сметаною та медом та деякі інші позиції. Також приймаються замовлення на цілі торти та працює доставка по правому берегу в межах Києва.

З початку війни Milk Bar щоденно готує обіди для ЗСУ та пригощає волонтерів смаколиками та кавою. Допомогти проєкту можна на сайті.

Musafir

Адреса: Богдана Хмельницького, 3Б

Час роботи: 11:00-19:00

Facebook

Ресторан кримськотатарської кухні працює в Києві з 2015 року. Зараз відкритий один с закладів мережі. В меню: чебуреки, янтики, плов, піде, манти, салати, супи, десерти, кава. Команда готує гарячі страви для Територіальної оборони та киян, яким потрібна допомога. Про те, як підтримати Musafir, можна дізнатись на сайті.

Under Wonder

Адреса: Велика Васильківська, 21

Час роботи: 10:00-17:00

Instagram

Це італійський ресторан у самому серці столиці. Дещо з меню: салат з тунцем, борщ, ризотто, тирамісу.

Заклад готує їжу для ЗСУ, тероборони, лікарів, цивільних, пенсіонерів – усіх, хто цього потребує. Допомогти команді можна на карту 4441114455699007 (Моно банк, Семенець Лілія Миколаївна).

Альтруіст

Адреса: вулиця Антоновича, 1

Час роботи: 09:00-17:00

Instagram

«Альтруіст» – кафе близькосхідної кухні . У меню: кава, чай, крафтові безалкогольні напої, декілька видів сніданків, основні страви та хумус. Також заклад займається волонтерською діяльністю та готує їжу для Територіальної оборони, лікарень, бомбосховищ.

Whai Thai asian bistro

Адреса: вулиця Мечникова, 5

Час роботи: 11:00-18:00

Instagram

Зараз бістро WhaiThai пропонує скуштувати кілька видів рамену. Заклад годує ЗСУ, ТРО, Поліцію, госпіталі, біженців з області, а також літніх людей, що залишилися на самоті. Крім цього, команда займається гуманітарною допомогою та медикаментами. Підтримати волонтерську діяльність можна за посиланням.

Міське кафе Хармс

Адреса: вулиця Володимирська, 45А

Час роботи: 10:00-17:00

Instagram

Заклад вікрив літній майданчик, а також працюєі на доставку. Готують сніданки, основні страви, каву та чай, десерти. Кафе також готує їжу для військових. Задонатити можна тут.

Hum:Hum.Kyiv

Адреса: вулиця Межигірська, 13

Час роботи: 11:00-16:00

Instagram

Hum:Hum.Kyiv – це вегетаріанський ресторан, де зараз подають каву та десерти. Окрім цього для вас зможуть приготувати веган карі, круасан з брі та салатом та фалафель.

Craft Cafe

Адреса: вулиця Волоська, 55−57

Час роботи: 11:00-18:00

Instagram

В меню є кава, десерти, перші страви, омлети з додатками, бургери.

Частина отриманих коштів йде на закупку спорядження для ЗСУ. Картка для допомоги 4441114450273113 (Монобанк, Камінський С.).

Philadelphia Roll&Bowl

Адреса:  Княжий Затон, 9 (самовиніс і доставка з Bolt і Glovo)

Час роботи: 10:00-17:00

Instagram

Готують суші, роли та боули на Позняках. Ціни не змінилися хіба трішечки скоротили меню.
Працюють у форматі самовиносу і доставки: можна замовити з собою за номером +380632446600 і забрати замовлення за адресою Княжий Затон, 9 самому або оформити доставку з Glovo & Bolt. Всі волонтерські кухні у ресторанах Дмитра Борисова також працюють.

Кав’ярні

PONCHYK BOY, вулиця Олеся Гончара 24. Час роботи 10.00-16.00 (відкриття заплановане на 1 квітня). В меню: крафтові пончики, кава, чай, газовані напої.

First Point coffee, вулиця Межигірська, 7. Час роботи 10.00-14.00. В меню: сирна вівсянка, лляна каша, два види круасанів, омлет, сирники, кава.

Espressoholic, вулиця Хорива, 25/12 та вулиця Шаповалова, 2а. Час роботи: 9.00-18.00. В меню: кава, круасани та десерти.

Pure & Naive bistro, вулиця Івана Франка, 25/40. Час роботи: 09.30-16.00. Заклад працює в форматі кавʼярні, з напоями і десертами. Допомогти волонтерській діяльності можна за посиланням.

Idealist, вулиця Антоновича, 44. Час роботи: 10.00-16.00. В меню кава, чай, кавові напої, мигдалеві круасани. Від початку війни команда займається волонтерством. Зробити донейт на підтримку можна тут.

Squat 17B, вулиця Терещенківська, 17Б. Час роботи: 11.00-20.00. В меню: чай, кава та випічка.

 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь