Спецпроєкти

«Зоопатруль» отримав обладнане авто: завдяки цьому вдалося врятувати вже 18 тварин


Компанія Joker UA зараз співпрацює із «Зоопатрулем» – організацією, яка рятує покинутих або поранених тварин. З початком повномасштабного вторгнення «Зоопатруль» визволяв чотирилапих, яких власники залишили вдома при евакуації з Києва. 

Зараз організація також допомагає тваринам, яких залишили на вулиці, та тим, хто постраждав від війни. «Зоопатруль» займається лікуванням та адопцією. 

Щодня «Зоопатруль» перевозить котів та собак, які потребують допомоги. Раніше активісти використовували малі авто, які відповідно не обладнані. У них було незручно перевозити великих собак, особливо якщо вони поранені, та бракувало місця для декількох тварин.

Команда Joker UA, дізнавшись про необхідність зручного авто, оперативно придбала його для волонтерів. 

«Щодня нам надходить близько 10 заявок на порятунок тварин у Києві та області. Інколи термінові випадки трапляються навіть за межами області – звісно, ми не можемо відмовити. Тому хороше авто з просторим кузовом, де можна розмістити декількох тварин – життєво необхідне для нас і наших підопічних. Ми вдячні Joker UA за цю можливість», – коментує піарниця «Зоопатруля» Соня Садовська.

У чому переваги автівки?

Авто вже використовували для перевезення тварин, тому воно обладнане сітками та спеціальними відсіками. Завдяки цьому тварин можна транспортувати без кліток, що дуже зручно для патрулів організації та дає більше простору для чотирилапих. 

Також автівка зручна для перевезення кількох тварин, адже в неї вміщуються одразу декілька переносок.

«Інколи ми орендували великі буси під перевезення, але це значні витрати. Тепер, коли є містке авто, кошти, які йшли на логістику, можна направити на інші потреби. Наприклад, на лікування тварин», – пояснює Соня Садовська.

Як автівка допомагає рятувати тварин?

Зі кілька тижнів користування автівкою від Joker UA команда змогла врятувати 18 тварин, серед яких  – малесенькі цуцики та новонароджені котики. Зараз цих тварин лікують у клініках.

Серед врятованих є песик, в якого стріляли; вагітна кішка, яку побили й викинули, та сліпий собака, який ледь не потрапив під машину.

Joker UA реалізувала допомогу «Зоопатрулю» у межах благодійної кампанії «Залізні Лапки». Насамперед метою було зібрати 1 млн грн для притулку «Відродження» в Обухівському районі Київської області. Там мешкають близько 250 собак та котів, які потребують допомоги. 

01/5

На ці гроші у притулку планують побудувати новий ветеринарний кабінет та оновити старі приміщення під ізоляційний будинок для хворих чи літніх тварин. 

Згодом компанія розширила проєкт. Попри це, збір коштів для притулку «Відродження» триває. На сьогодні вдалося залучити майже 500 тисяч гривень

Як допомогти тваринам:

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь