Спецпроєкти

Навів вогонь на власну ферму, де базувалися окупанти. Як допомогти фермеру, який пожертвував справою свого життя заради України


Волонтери з Keep Going збирають кошти на відновлення ферми Олександра Кривошея. У березні цього року чоловік допоміг ЗСУ, навівши вогонь на власну ферму, яку тоді як базу використовували окупанти.

Подробиці

Ферму Олександра захопили майже одразу після початку повномасштабного вторгнення – 25 лютого 2022 року. Російські війська увійшли в село Козаровичи (40 км від Києва) та зайняли господарство, де вирощували різні зернові культури і тримали тварин.

Олександр розповів, що окупанти перебували на фермі понад 30 днів. Протягом цього часу вони з’їли понад 100 баранів.

Коли випала нагода, чоловік скерував вогонь ЗСУ по власному складу. Внаслідок ракетного обстрілу згорів дах будівлі, насіння, обладнання. Але чоловік вважає, що найголовніше – це відступ ворожих військ.

Зараз Олександр Кривошея відбудовує ферму з нуля. За підтримки інших аграріїв зміг організувати посівну: позичив насіння, позичив техніку і вже збирає врожай.

Наразі дуже важливо відновити дах сховища, інакше урожай буде мокнути та гнити під відкритим небом. Фонд Keep Going Foundation придбав профнастил для даху і зараз збирає кошти на його встановлення. Вартість роботи – 15 тисяч доларів – це близько 600 тисяч гривень, з яких вже вдалося зібрати майже 97 тисяч.

Долучитися до збору коштів можна за посиланням.

Раніше ми розповідали про колонку українського письменника Артема Чеха для The New York Times – про повномасштабну війну, втрати, страх, гідне життя і гідну смерть. Артем був на передовій на Донбасі майже рік у 2015-му та 16-му і зараз продовжує захищати нашу країну.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь