Спецпроєкти

Можна з тваринами: це 6 pet-friendly закладів Києва


Добірка закладів столиці, куди пускають з чотирилапим другом.

Останніми місяцями українці дедалі більше забирають додому собак чи котів з вулиці або притулку. Та багатьох досі турбують питання, пов’язані зі зміною побуту, коли вдома з’являється чотирилапий друг – наприклад, на кого його залишати, коли йдеш до офісу, або як знайти pet-friendly заклад. 

У матеріалі за підтримки компанії Joker ми ділимося київськими закладами, в які з легкістю пускають з чотирилапими. Також розповідаємо історію дівчини, яка завела собаку і жодного разу про це не пошкодувала – хоча на початку побоювалася, що доведеться кардинально змінювати спосіб життя.

Ще у травні компанія Joker разом з фондом Happy Paw розпочали благодійну акцію «Залізні Лапки» для підтримки притулку «Відродження». На сьогодні завдяки донатам людей та внескам компанії вдалося купити вагончик, в якому облаштують ветеринарний кабінет. Також на ці гроші притулок ремонтує старе приміщення під ізоляційну кімнату, в якій перебуватимуть хворі та літні тварини.

Підтримати кампанію можна донатом на сайті фонду Happy Paw.

Хармс. Міське Кафе

Адреса: двір вулиці Володимирської, 45а.
Години роботи: щоденно 10.00 – 21.00

Хармс – це заклад, в якому готують зрозумілі та смачні страви, а також варять «правильну» каву. Атмосферу затишку створює дизайн, в основі якого – полиці з книгами. 

Нещодавно у кафе оновили меню – тепер там більше позицій сніданків, відкритих тостів та салатів. До закладу запрошують усіх охочих й з теплотою зустрічають гостей з тваринами.

Дещо з меню:

  • Бенедикт з лососем на бріоші – 185 грн;
  • Тофу в кисло-солодкому соусі з рисом – 165 грн;
  • Гаспачо – 140 грн.

Kyiv Food Market

Адреса: вул. Московська, 8.
Години роботи: Нд-Чт 10.00-21.00; Пт-Сб 10.00-21.30

Kyiv Food Market – європейська модель розміщення фудкортів, за якої у форматі ринку працюють невеликі корнери закладів харчування, барів та кав’ярень. KFM розташований у колишньому приміщенні заводу «Арсенал» та оточений іншими ресторанами й місцями відпочинку. 

На сьогодні київський фудхол налічує до 20 корнерів столичних закладів – від «Китайського Привіту» до хотдогів Dogs&Tails. На вихідних знайти вільний столик у KFM дійсно важко. 

Kyiv Food Market – pet-friendly, про що заявляє спеціальною відміткою на вхідних дверях. 

Дещо з меню:

  • салат із зеленим манго – 277 грн (корнер Thai Spot);
  • бургер Купер – 245 грн (корнер Cooper);
  • паста з неаполітанськими томатами та рікоттою – 199 грн (корнер PINZAZA)

DRUZI Cafe&Bar

Адреса: Андріївський узвіз, 2д.
Години роботи: Пн-Чт: 10:00-20:00, Пт:10:00-21:00, Сб-Нд: 09:00-21:00

Ще один затишний заклад, який полюбляють кияни. DRUZI Cafe&Bar – це про шумні та теплі зустрічі друзів, тому інтер’єр закладу більше нагадує просторну лофт-квартиру – з килимами, глибокими кріслами та великою кількістю дерева. 

У кафе подають сніданки, основні страви, салати та десерти, а для розваги пропонують настільні ігри. Чотирилапим гостям у DRUZI Cafe&Bar завжди раді – адже хіба не для таких друзів заклад й існує?

Дещо з меню:

  • авокадо тост зі скрамблом та бобами едамаме – 199 грн;
  • сендвіч з трьома сирами та трюфельною олією – 169 грн;
  • курка з кеш’ю – 175 грн.

Улюблений Дядя

Адреса: вул. Паньківська, 20.
Години роботи: щоденно 09:00 – 20:00

Стильний ресторан близькосхідної кухні, в якому можна спробувати страви з Марокко, Єгипту, Ізраїлю або Туреччини. В «Улюбленому Дяді» можна пройтися зонами бібліотеки, кухні та вітальні, для відпочинку доступні бар та тераса.

Заклад відкритий до гостей з тваринами, зокрема з великими породами собак. 

Дещо з меню:

  • шакшука – 210 грн;
  • кнаффе червона калина – 235 грн;
  • бурекас – 210 грн.

Кафе Zigzag

Адреса: вул. Рейтарська, 13.
Години роботи: щоденно 09.00 – 21.00

Ще одне міське кафе, в якому, окрім страв усіх категорій, є широкі коктейльна та винна карти. Завдяки смачній кухні, дизайну та вдалому розташуванню Zigzag є улюбленим місцем креативного та творчого кластеру. 

Від моменту відкриття кафе одразу позиціонувалося як pet-friendly: у ньому завжди знайдуть миску з водою для чотирилапого. До речі, тварин часто можна помітити на вулиці біля входу в кафе, де також є столики. Наявність доступу до простору та повітря у даному випадку – однозначний плюс.

Дещо з меню:

  • тост із тунцем гравлакс, крем сиром, свіжим редисом, кропом і оливковою олією – 277 грн;
  • домашні равіолі з овечою рікоттою – 200 грн;
  • фініковий пиріг з кавово-карамельним соусом і вершковим морозивом – 160 грн.

The Blue Cup Coffee Shop

Адреса: вул. Пушкінська, 5.
Години роботи: щоденно  8:30-20:00

Амбасадор якісної кави та неймовірних десертів, The Blue Cup Coffee Shop роками збирає киян на зустрічі або обідню перерву. Полуничні торти, карамельні чізкейки або вишневі пироги – у кав’ярні знають, як потішити найвибагливіших ласунів. 

Крім солодкого, у The Blue Cup Coffee Shop подають сніданки, сендвічі, салати та основні страви. До тарілки сирів пропонують вино. 

Собак та котів, яких у закладі завжди раді вітати, напоюють водою та огортають любов’ю. 

Дещо з меню:

  • цукіні оладки з лососем та яйцем пашот – 249 грн;
  • салат з куркою су-від та соусом з анчоусів – 197 грн;
  • гаспачо – 149 грн.

Останніми роками ставлення до тварин у закладах настільки змінилося, що сьогодні з домашнім улюбленцем, напевно, пустять скрізь. Це підтверджує Аня, власниця міні-шпіца. Дівчина придбала собаку у травні й побоювалася, що він стане тягарем, адже Аня багато працює й веде активний спосіб життя. Проте зараз її Біфі – головна розвага у компанії друзів й потіха на роботі, оскільки дівчина завжди бере бере песика з собою.

«Всі мої побоювання більше стосувалися його стану, ніж мене, – каже Аня. – Я боялася, що йому буде погано, бо я постійно зайнята. Проте я одразу поговорила з директором на роботі, й той дозволив брати Біфі з собою. Тепер, якщо я з’являюся в офісі без песика, всі співробітники буквально плачуть. 

Також у мене були побоювання щодо транспорту. Тільки в метро собак пускають без проблем – за умови, що є сумка або рюкзак для транспортування. Дуже потішили таксі: навіть без попередження мені не відмовляли у перевезенні з собакою». 

Щодо відпочинку, то Біфі теж супроводжує Аню скрізь – від кафе до басейнів. Жодного разу дівчині не сказали, що «з собакою не можна». Особливо, якщо у закладу є тераса, де тваринам набагато зручніше проводити час. 

«З останнього візначу заклад Mimosa Brooklyn Pizza біля Бессарабського ринку. Там до тварини проявляють увагу, на вході пропонують воду та питають, чи потрібно їй ще щось. Також порадував комплекс відпочинку SANDALI на Трухановому острові: адміністратори знайомляться з кожною твариною, яка до них приходить, і теж пропонують все необхідне. Так, тварин у комплексі дійсно багато, і це дуже тішить», – додає Аня.

Хоча дівчина впевнена, що її з Біфі у заклади пропускатимуть, все ж вона попередньо уточнює про цю можливість. Це необхідно робити, якщо собака середнього або великого розміру. 

«Однак і з цим в київських закладах все добре, тому собака – це зовсім не проблема і точно не якась перешкода. Скоріше не ти знаходиш на нього час, а він підлаштовується під твій ритм життя і стає тобі найкращим компаньйоном. Жодних обмежень не існує», – підсумовує Аня.

Це твердження підтримують у притулках, де мешкають тварини з різними долями. Найкраща допомога, яку може зробити людина, – це усиновити чотирилапого та дати йому шанс на нове щасливе життя.
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь