Спецпроєкти

Добровільний військовий облік жінок: ВР схвалила законопроєкт у першому читанні


Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Військовий облік жінок: нове формулювання статті:

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міноборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних».

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

Попереду – голосування у другому читанні.

Нагадуємо,  6 вересня міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ про відтермінування взяття на облік жінок відповідних професій/спеціальностей до 1 жовтня 2023 року. Про це повідомила його заступниця Ганна Маляр.

Раніше ми пояснювали, як відбуватиметься мобілізація у 2022-му: хто звільняється від призову, скільки хвиль і яке покарання за ухиляння.

Також ми розповідали про важливу петицію: демобілізувати за бажанням мобілізованих військовослужбовців, які відслужили один рік.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь