Спецпроєкти

Мобілізувати до одного мільйона росіян: у росзмі повідомляють про закритий пункт указу путіна


Засекречений сьомий пункт указу про мобілізацію дозволяє міноборони рф призвати один мільйон людей. Про це російському виданню «Нова газета. Європа» повідомило джерело в адміністрації путіна.

Подробиці

Напередодні на сайті порталу правової інформації опублікували скан указу путіна про запровадження в рф «часткової мобілізації». Під час оголошення мобілізації голова міноборони рф сергій шойгу заявив про призов 300 тисяч людей.

В указі путіна був сьомий пункт, позначений «для службового користування». Речник президента рф дмитро пєсков заявив, що у пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

«...Ось там мова йде про кількість до 300 тисяч людей», — уточнив пєсков.

Співрозмовник «Нової газети. Європа» в адміністрації президента наголошує, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф «для службового користування» всього тексту указу цілком, за що виступали представники Міноборони. Пізніше, за словами джерела, було ухвалено рішення приховати під грифом лише сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність мобілізованих.

«Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні», – уточнив співрозмовник видання.

Сам пєсков заявляє, що інформація про плани мобілізувати мільйон громадян рф не відповідає дійсності, повідомляє пропагандистське російське видання «RT на русском».

Раніше ми повідомляли, що після оголошення «часткової мобілізації» в рф почали організовувати протести. Під час них затримали кілька тисяч осіб.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь