Спецпроєкти

У рф закликають до акцій протесту проти мобілізації, яку оголосив путін


Всеросійський рух «Весна» опублікував у своєму тг-каналі пост із закликом збиратися у центрах всіх міст сьогодні, 21 вересня, о 19:00, на протестні акції проти мобілізації, яку оголосив володимир путін.

Подробиці

У повідомленні йдеться про те, що влада посилає на смерть простих громадян, хоча «обіцяла цього не робити»:

«Війна більше не десь там — вона прийшла в нашу країну, наші будинки, за нашими рідними. І вони повинні гинути, щоб виправити помилки путінського режиму, який кинув Росію у жахливу бійню, ізоляцію та злидні».

Рух оголосив про всеросійську акцію проти мобілізації і закликає всіх незгодних з призовом виходити на вулиці російських міст вже сьогодні, о 19:00.

Нагадаємо, сьогодні вранці президент рф володимир путін і міністр оборони сергій шойгу оголосили про часткову мобілізацію. За словами шойгу, планують призвати 300 тисяч резервістів. Також він повідомив, що втрати армії рф на війні нібито складають 5937 осіб (за офіційними українськими даними – 55+ тисяч).

Після оголошення мобілізації в рф розкупили прямі квитки до Стамбулу та Єревану, а кількість запитів про виїзд з країни сильно зросла.

Раніше ми повідомляли, скільки відсотків українців готові повернутися додому з-за кордону. Кількість бажаючих скоріше приїхати до України значно збільшилася після успішного контрнаступу ЗСУ. Цей наступ також є ймовірною причиною спроб рф якомога швидше провести псевдоферендуми на тимчасово окупованих українських територіях. Оголошену мобілізацію західні політики та експерти також називають свідченням того, що російська армія зазнала значної поразки в Україні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь