Спецпроєкти

Postcards from Ukraine: Футболіст Андрій Ярмоленко озвучив історію зруйнованого стадіону в Чернігові


Український футболіст Андрій Ярмоленко долучився до проєкту  Postcards from Ukraine. Він озвучив історію зруйнованого окупантами стадіону у Чернігові, аби про злочини російської армії дізнався весь світ.

Подробиці

Андрій Ярмоленко — капітан національної збірної України та її другий бомбардир, автор найшвидшого голу в історії збірної — на 15-й секунді матчу. Наразі грає за еміратську команду, яку тренує українець Сергій Ребров.

Андрій згадав початок своєї футбольної кар’єри у Чернігові, розповівши історію стадіону, що зберігав спогади дитинства, а тепер сам може стати спогадом.

«У наші дні Чернігів мав арену, готову приймати матчі найвищого рівня. А потім почалася війна. Стадіон, який зробив мою дитячу мрію реальністю, рознесли фугасними бомбами», — говорить Ярмоленко у відео.

5 березня 2022 року під час облоги Чернігова була зруйнована східна трибуна, а 11 березня ворожа авіація пошкодила й поле. Стадіон, де протягом десятиліть тренувалися цілі покоління українців, де зростали майбутні чемпіони, де здійснювалися дитячі мрії, зруйнували російські окупанти. Втім, можна знищити трибуни, але не мрії. 

«Postcards from Ukraine»/«Листівки з України» — проєкт Українського інституту, який розповідає про зруйновані памʼятки України. За підтримки USAID створено єдину базу із близько 100 пам’яток, де можна побачити масштаби руйнувань та прочитати історію кожної українською та англійською мовами. 

Команда проєкту закликає розповідати світові про знищення української культури, розповсюджувати листівки в соціальних мережах та надсилати їх своїм друзям за кордоном, щоб світ дізнався правду про те, як Росія знищує культурну спадщину України. Коли ширите історії, використовуйте хештег #PostcardsFromUkraine.

Раніше ми розповідали, що UAnimals оголошує грант в пам’ять про загиблого зоозахисника-азовця Олексія Кісілішіна. Детальніше про Олексія, грант на його честь та хто може податися читайте за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь