Спецпроєкти

Рішення про членство України у НАТО ухвалюватимуть усі 30 країн-союзників – Столтенберг


Україна може подати заявку на членство в НАТО, і рішення про її прийняття ухвалюватимуть усі 30 країн-союзників альянсу. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого звернення.

Подробиці

Столтенберг повідомив, що анексія з боку рф територій України є незаконною, і союзники НАТО не визнають результати псевдореферендумів. Він також додав, що це найбільша ескалація з часів ІІ Світової війни, і захоплення територій є свідченням того, що війна йде не за планом путіна.

Генсек НАТО підкреслив, що поразка України може бути небезпечною для всього світу, і путіну не можна дозволити виграти цю війну. Тому альянс продовжить підтримувати нашу країну. Столтенберг наголосив щодо недопустимості використання рф ядерної зброї.

Г енсек кілька разів повторив, що НАТО не є стороною конфлікту, хоча й активно підтримує Україну в її боротьбі за свою незалежність та території.

Сьогодні після екстреного засідання РНБО Президент України Володимир Зеленський заявив про подачу заявки на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

«Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку. Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО», – повідомив Зеленський у своєму зверненні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь