Спецпроєкти

У Києві запрацював Центр допомоги врятованим. Це вже четвертий подібний заклад в Україні: ось повний перелік адрес


У Києві відкрили четвертий в Україні Центр допомоги врятованим, повідомляє КМДА. У ньому люди, які виїхали з зони активних бойових дій чи окупованих територій, можуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку.

Подробиці

Звернутися за допомогою може будь-хто, хто цього потребує.

Центри надають:

  • первинне психологічне консультування для нормалізації психоемоційного стану;
  • консультації соціальних працівників щодо прав і наявної підтримки ВПО (гуманітарна допомога, інформація про центри підтримки ВПО з розміщення, поселення тощо);
  • консультації юристів системи безоплатної правової допомоги.

У разі виявлення випадків насильства:

  • спеціалізоване соціально-психологічне консультування (у співпраці з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства);
  • ведення випадку (case management), за яким фахівець Центру відповідно до потреб постраждалої особи поєднує її з надавачами відповідних послуг (наприклад, медичної допомоги, правової допомоги, розміщення у притулку для постраждалих від насильства тощо).

У кожному Центрі працюють соціальні працівники; психологи, зокрема дитячі; спеціалісти для надання спеціалізованої соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства; юристи; спеціалісти ведення випадків для надання комплексної допомоги у випадках насильства, пов’язаного з війною.

У чутливих випадках, як-от сексуальне насильство під час війни, спеціальні кейс-менеджери на довгостроковій основі допомагають подолати посттравматичний синдром і повернутися до нормального життя.

Підтримка надається: безпечно (допомога надається у безпечних та комфортних умовах), конфіденційно (особистість клієнта/-ки Центру не розголошується без його/її інформованої згоди), безоплатно (клієнт/-ка не платить за допомогу, консультації тощо) та безумовно (клієнт/-ка не має надавати докази пережитого насильства, щоб отримати підтримку).

Адреси пунктів допомоги в Україні

КИЇВ

Адреса: вул. Райдужна, 6А
Час роботи: понеділок – п’ятниця з 9:00 до 17:00; субота з 9:00 до 15:00
Телефон: +38 (066) 170 48 90

ЗАПОРІЖЖЯ

Адреса: Виставковий центр «Козак-Палац», вул. Перемоги, 70Б,
Час роботи: понеділок – субота з 9:00 до 16:00
Телефон: +38 (050) 463 16 29

ЛЬВІВ

Адреса: Львівський палац мистецтв, вул. Миколи Коперника, 17
Час роботи: понеділок – п’ятниця з 10:00 до 18:00
Телефони: +38 (067) 600 32 69, +38 (050) 777 22 19

ДНІПРО

Адреса: Крутогірний узвіз, 21, Центр сучасного мистецтва DCCC
Час роботи: понеділок – п’ятниця з 9:00 до 16:00
Телефони: +38 (099) 245 21 21

З початку повномасштабної війни понад 7 мільйонів осіб залишили свої домівки у пошуках прихистку. Найбільше мігрують мешканці Сходу та Півдню України.

Раніше ми повідомляли про відкриття в Києві освітнього хабу «Inspiration cafe». Навчання в ньому є безкоштовним для дітей ВПО та дітей військовослужбовців.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь