Спецпроєкти

«НеЛекція» про безпеку під час війни: у Києві пройшов захід для школярів від ЮНІСЕФ


У Києві Олександр Педан разом із ЮНІСЕФ провели «НеЛекцію» для школярів на теми мінної та безпеки під час повітряних тривог, важливості освіти під час війни, психічного та фізичного здоров’я. Цей захід став завершальним в освітній мандрівці з 14 міст.

Подробиці

ЮНІСЕФ та ГО UMind у межах ініціативи «Спільно до навчання» провели інтерактивні зустрічі для місцевих учнів під назвою «НеЛекції» та короткий інтерактивний квест.

Разом із нелектором заходу Олександром Педаном, школярі дізналися більше про мінну безпеку, ментальне та фізичне здоров’я і важливість освіти зокрема. 

«Це освітній захід, але без жодного домашнього чи контрольного завдання. Ми акцентували увагу на таких важливих сьогодні темах, як безпека під час повітряних тривог і мінна безпека, важливість навчання та зручні для цього формати, вакцинація, ментальне та фізичне здоров’я учнів. А зафіналили наші НеЛекції квестом, на якому школярі мали змогу засвоїти інформацію в ігровій формі», — розповів Олександр Педан.

Такі заходи за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) провели вже у чотирнадцяти містах України, серед яких і Київ. Мета яких –у легкій, доступній та інтерактивній формі поговорити з учнями на важливі теми. Пояснити школярам, чому важливо продовжувати навчатися під час війни, що не потрібно залишатися зі своїми страхами і тривогами наодинці, як спорт допоможе їм боротися зі стресом та що таке мінна безпека.

«Кожна дитина, навіть у сьогоднішніх умовах, повинна мати доступ до якісної і безпечної освіти», — переконаний Мурат Шахін, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Загалом інтерактивні зустрічі відвідали вже більше 3000 людей. З ціллю безпеки заходи не анонсують, але охочі відвідати їх можуть звертатися за детальнішою інформацією до місцевих департаментів освіти.

Раніше ми повідомляли, що українська сервісна соцмережа про книги LitCom розпочала соціальний спецпроєкт «UГОЛОС: Книжкове укриття», де зірки розповідають про книжки.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь