Спецпроєкти

В Україні вперше вручать зоозахисну премію волонтерам, які рятують тварин. Як можна номінуватися?


У четвер, 19 січня, в Києві вперше вручать Всеукраїнську зоозахисну премію волонтерам, які рятують тварин від війни. Засновниками нагороди та організаторами церемонії є рух UAnimals та МФО «Гуманна країна».

Подробиці

Навіть попри повномасштабну війну і загрозу власному життю цивільні мешканці, військові, медики та рятувальники допомагають тваринам. 

Через російську армію загинули понад шість мільйонів свійських тварин і понад 50 тисяч дельфінів Чорного моря. 

«З перших днів повномасштабної війни команда UAnimals евакуює тварин із найгарячіших точок, забезпечує їх кормом та всім необхідним, допомагає з відбудовою притулків. Щодня ми зустрічаємо надзвичайних людей: тих, хто не кидає тварин у найскладніші миті, хто вивозить їх на безпечні території попри загрозу власному  життю, хто обіймає чотирилапого, аби той не панікував через обстріли, хто віддає останню тарілку каші голодній тварині», – говорить Олександр Тодорчук, засновник UAnimals. 

Сьогодні українці надихають весь світ тим, що навіть у найскладніших ситуаціях дбають про кожне життя: цивільні мешканці та військовослужбовці, бойові медики та рятувальники навіть на лінії фронту рятують і людей, і тварин. 

«Я забирав собак з війни. Не уявляю, в якому стані маю бути, щоб не подбати про тварин і втекти. Адже вони страждають через росіян. Ми завжди повинні пам’ятати, задля чого ми це робимо», – говорить Масі Найєм, український правозахисник та один із членів журі.

Як взяти участь

Номіновані можуть бути усі, хто зробив свій вклад у порятунок тварин: волонтери, представникі організацій, працівники притулків тощо.

Для подання кандидата на здобуття премії треба заповнити анкету на сайті. Журі оберуть ті кандидатури, які найбільше надихають і мотивують на добрі справи.

Склад журі Всеукраїнської захисної премії:

  1. Олександр Тодорчук — військовослужбовець ЗСУ, засновник гуманістичного руху UAnimals та ініціатор створення МФО «Гуманна країна»;
  2. Юлія Овчинникова — співголова МФО «Гуманна країна», народна депутатка України;
  3. Масі Найєм — військовослужбовець ЗСУ, правозахисник, громадський діяч;
  4. Аліна Михайлова — військовослужбовиця ЗСУ, волонтерка і громадська активістка;
  5. Деніел Кокс — керівник відділу кампейнінгу PETA Germany.

Раніше ми розповідали, що в Україні до 19 січня триває акція «Чотирилапий Санта». У межах якої благодійники надають корм для домашніх тварин, що живуть з пенсіонерами, внутрішньо переміщеними особами, людьми, які втратили роботу, а також у багатодітних сім’ях і сім’ях військових.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь