Спецпроєкти

Євробачення-2023: анонсовані перша символічна подія сезону та жеребкування


31 січня відбудеться церемонія передання символічного ключа місту-господарю — Ліверпулю. В межах заходу також проведуть жеребкування, яке розподілить виступи країн-учасниць між двома півфіналами. Про це повідомляє Суспільне Мовлення. 

Подробиці 

Церемонія пройде в Ліверпулі перед глядацькою аудиторією. Захід транслюватиметься в прямому ефірі BBC Two та BBC iPlayer. 

Глядачі наживо побачать, як мер господаря минулорічного конкурсу Турина, Стефано Ло Руссо передасть офіційні ключі Євробачення меркині Ліверпуля Джоанні Андерсон. 

Після чого ведучі події Райлан та Ей Джей Одуду проведуть жеребкування за допомогою молоді з місцевої ліверпульської школи та членів української громади, які оселилися в Ліверпулі після початку повномасштабної війни в Україні.

«Церемонія передавання ключів та жеребкування — це перша подія в новому календарному році Євробачення. З неї починаються офіційні оголошення ключових елементів майбутнього конкурсу. Зокрема стане відомо, в якому півфіналі матимуть змогу голосувати українці. Хоча Україна автоматично проходить до фіналу як країна-переможниця Євробачення-2022, українці все ж зможуть голосувати в одному з півфіналів», — розповіла голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська.  

Раніше ми повідомляли, що Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені України.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь