Спецпроєкти

Мальтійський лицарський орден відкрив прихисток для реабілітації українських військових – як допомогти


Після тяжких поранень українські військові з втратами кінцівок знаходяться на Мальті, де проходять процес протезування та реабілітації. Лікування відбувається завдяки програмі протезування Operation Renew Prosthetics, до якої долучився фонд Future for Ukraine.  

Подробиці 

Українські захисинки, Андрій Коновалов та Віталій Тарусін отримають необхідне лікування за підтримки міжнародної клініки з протезування MCOP та МОЗ Мальти.  

До початку повномасштабного вторгнення Андрій працював фізкерівником у краматорській школі. Сьомого жовтня, під час виконання бойового завдання на Луганщині, Андрій натрапив на міну та втратив ногу одразу.  Зараз Андрій знаходиться на Мальті  і вже робить свої перші кроки з протезом.

Віталій у мирний час жив з дружиною та двома доньками у Харкові та працював будівельником. Служив Віталій гранатометником на херсонському напрямку. Він потрапив під ворожий обстріл та отримав вибухове поранення обох гомілок. Наразі Віталій вже перебуває на острові та прагне якнайшвидше опанувати протез та знову стати на захист країни. 

Як допомогти

Наразі фонд оголосив збір коштів для закупівлі протезів і проходження військовими протезування у 2023 році. Долучитися та зробити благодійний внесок можна за посиланням. 

Раніше ми розповідали, що трьом українським військовим безоплатно встановили протези у США завдяки програмі Operation Renew Prosthetics створеної Міжнародною клінікою з протезування MCOP International (MCOPi), МОЗ Мальти та Future for Ukraine.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь